Hlavní navigace

David Beckham se stal spolumajitelem esportového týmu. Vedle Fortnite hraje i FIFU

26. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Konami
Bývalý profesionální fotbalista David Beckham se stal spolumajitelem britského esportového klubu Guild Esports. Ten funguje jako startup a Beckham do něj prostřednictvím venture kapitálu investoval 480 tisíc liber za zhruba 11% podíl.

Guild Esports se zaměřuje na hry Fortnite, Rocket League a co Davida Beckhama možná zaujalo − na FIFU. Bývalý fotbalista má s investicemi do klubů už své zkušenosti, prozatím však spíše u těch fyzických sportů. Má podíl v Inter Miami CF, který po rozpadu původního miamského týmu založil.

Beckham bude spíše tváří esportového klubu, o každodenní byznys týmu se má starat Carleton Curtis, bývalý viceprezident herního studia Activision.

Tip: Hvězda eSportu Jian Zihao odchází ve 23 letech do důchodu. Životní styl mu podlomil zdraví

Beckham není ani jediný fotbalista, který se pustil do virtuálního dobrodružství. Esportové týmy vedou třeba i Ruud Gullit (Chelsea FC) či Mesut Özil (Arsenal FC). Opačné případy, kdy by se hráč počítačových her dal po konci kariéry na fotbal, moc známé nejsou.

zdroj: esportsinsider

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.