Hlavní navigace

Digi TV se mění na Telly. Přinese novou programovou nabídku a nižší ceny

19. 3. 2020

Sdílet

Internetový a satelitní televizní operátor Digi TV mění jméno. Nová značka Telly přijde s novou programovou nabídnou, smlouvami bez závazků a věrnostním programem. Stávající uživatelé si mohou ponechat současné tarify za původní ceny. Změna nastane 1. dubna. Nové logo Telly pochází od studia Najbrt. Dříve se spekulovalo o prodeji novému vlastníku (T-Mobilu), ale případný obchod se neuskutečnil a od roku 2015 je tak majitel pořád stejný – Lama Energy Group Petra Lamicha. Ten původně čistě satelitní televizi rumunského vlastníka proměnil v operátora nabízejícího také internetovou televizi. Hlavním tahákem pro zákazníky je nabídka exkluzivních sportovních přenosů na vlastních stanicích Digi Sport. Pokud bych chtěl být přesný, tak Digi TV je označení satelitní televize. Ta internetová byla v nabídce pod značkou Digi2Go a nově budou obě služby pod značkou Telly. Zákazníci ale v poslední době chtějí spíše internetovou televizi, která narozdíl od satelitu přináší nadstandardní funkce.

Sport a zřejmě nižší ceny

Nová nabídka bude obsahovat tři tarify za ceny 200, 400 a 600 Kč měsíčně. Konkrétní stanice se budou mírně lišit podle toho, zda půjde o satelit nebo internet (zde bude více kanálů). Nechybí ani tarif Sport (250 Kč) a HBO (200 Kč). Pokud ceny srovnáte s těmi aktuálními, tak nová nabídka je levnější (staré tarify byly v nabídce za 349 a 849 Kč). Neporovnával jsem ale konkrétní nabízené stanice.

Internetová Digi TV Telly funguje na čtyřech zařízeních současně a hlavním tahákem právě tohoto operátora jsou exkluzivní sportovní přenosy. Kromě aplikací pro Smart TV (aktuálně Android TV a Tizen, v přípravě je WebOS) nabízí operátor set-top-box Arris VIP 1113. Telly chystá přechod na úspornější H.265 (který již někteří operátoři používají).

Tip: IPTV za stovku a napořád? Tohle jsou nejlevnější tarify internetové televize

Digi TV má v nabídce i zajímavý a levný tarif Chytrá anténa za 100 Kč. V nabídce by měl zůstat, jelikož právě na tuto opravdu výhodnou nabídku operátor láká zákazníky teď v době přechodu na DVB-T2.

KL24

zdroj: Digi TV

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.