Hlavní navigace

Distanční výuka bez Wi-Fi? T-Mobile nabízí žákům základních škol data zdarma

29. 10. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: T-Mobile
Operátor T-Mobile nabízí v souvislosti s distanční výukou neomezená data pro deset tisíc školáků. Mohou jej získat jen některé děti a po 20 GB klesne rychlost. Je však zcela zdarma a minimálně na tři měsíce.

„…Podle informací z jara se nám do online výuky nepodařilo zapojit zhruba 10 tisíc dětí, nejednalo se ale výhradně o děti ze sociálně slabšího prostředí, ale také například o ty, kteří mají sourozence nebo rodiče na homeoffice, což s jedním počítačem v domácnosti lze zvládnout jen velmi obtížně…“ uvedl ministr školství Robert Plaga (ANO)

A právě s tímto číslem pracuje T-Mobile, který nabídne 10 tisíc SIM karet s tarifem nazvaným Můj svobodný tarif neomezená data SD. O SIM karty nežádají přímo rodiče, ale zástupci základních škol. T-Mobile pak každé takové škole přidělí nejvýše 20 SIM karet s unikátním kódem. Rodiče dětí pak tento kód použijí pro vytvoření objednávky na pro tento účel vytvořené webové stránce od T-Mobilu.

Maximálně pro 20 dětí z jedné školy

O tom, kterých dvacet dětí ze školy obdrží data zdarma rozhodnou ředitelé škol. Zřejmě by mělo jít o ty, kteří si data nemohou tolik dovolit, nemají doma pevný internet či trpí jinými omezeními. Pravděpodobně řada z nich neměla doma ani volný počítač, což se snaží řešit zase jiné akce.

SIM kartu vložíte do notebooku či telefonu (ze kterého poté vytvoříte hotspot pro počítač). Neomezená data mají jeden háček. Plnou rychlostí je nastaven limit na 20 GB měsíčně, poté klesne rychlost na stále slušných 3 Mb/s. Z karty také nejde volat a psát SMS, je čistě datová.

KL24

Po uplynutí doby tří měsíců je možné tarif ukončit, není zde žádná výpovědní doba. Další využívání tarifu již bude probíhat podle platného ceníku, ale operátor vás na blížící se konec upozorní. I pokud byste zapomněli, operátor data vypne a nebude je rovnou účtovat. Pokud by se uzavření škol prodloužilo, T-Mobile zvažuje prodloužení této nabídky zdarma.

zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.