Hlavní navigace

Nezastavitelný Facebook má již 2,5 miliardy uživatelů

30. 1. 2020

Sdílet

Facebook ukončil poslední čtvrtletí roku 2019 historicky nejlepšími výsledky. Firma utržila 21 miliard dolarů, což bylo o 25 % více než před rokem. Čistý zisk přitom stoupl o 7 % na 7,3 miliardy. Celoroční tržby vyšplhaly na 70,7 miliardy dolarů (27% růst), zisk ale poklesl o 16 % na 18,5 miliardy. To kvůli pětimiliardové pokutě od FTC.

Co bude pro cifršpióny Facebook nejdůležitější, tržby rostou rychleji než počet uživatelů, díky tomu se stály zvyšují příjmy na hlavu. Aktuálně firma z každého uživatele svých služeb na reklamách nebo přímých platbách utrží 7,38 dolaru za tři měsíce, což dělá v přepočtu asi 56 Kč na měsíc. Před rokem to bylo 6,52 dolaru.

A kolik těch uživatelů vlastně je? Aktuálně se k Facebooku, Instagramu, Messengeru nebo WhatsAppu alespoň jednou za měsíc přihlásí 2,89 miliardy uživatelů, každý den pak 2,26 miliardy. Pro firmu jde o dlouhodobě stabilní poměr, čtyři pětiny jeho uživatelské základy je na něm závislá každodenně.

TIP: Co o vás s Facebookem sdílí třetí strany? Velký modrý vydává nový nástroj

Samotný Facebook má momentálně 2,498 miliardy měsíčních a 1,657 miliardy denních uživatelů. U něj tedy počet denních uživatelů odpovídá „jen“ 66 % těch měsíčních, což je též ustálené číslo. Na něm je ovšem vidět, že na ostatních službách jsou lidé přihlášení pravidelněji. Zvláštní čísla za Messenger, WhatsApp a Instagramu už ale firma nepublikuje.

KL24

TIP: Messenger ztrácí část samostatnosti. Už zase musíte mít profil na Facebooku

Zdroj: Facebook

Byl pro vás článek přínosný?