Hlavní navigace

Google Meet už je zdarma pro všechny. Skupinový videochat vítězí jednoduchostí

13. 5. 2020

Sdílet

Oživeno dne 13. května 2020

V úterý jste od Googlu možná obdrželi určitý e-mail. Pokud jste se přihlásili k tomu, že chcete vědět, až bude Meet dostupný na spotřebitelském trhu, tak už víte, že Google službu konečně nabídl všem.

Vítězí jednoduchostí. Ve svém prohlížeči přejděte na adresu meet.google.com a klepněte na tlačítko Zahájit schůzku/Zahajte novou schůzku. (Obrazovka se liší podle toho, jestli jste už přihlášeni k účtu Google, bez kterého komunikace povolena není.) To je všechno, prohlížeč si maximálně vyžádá oprávnění pro přístup k webkameře a mikrofonu. Na mobilu samozřejmě použijte příslušnou aplikaci.

V případě, že jste na schůzku pozváni, tak zase jen vyplníte pole získaným kódem a tak se ke konferenci připojíte, případně klepnete na sdílený odkaz. Během komunikace můžete ostatním ukázat svou obrazovku, k dispozici je i chat. Jen dejte pozor na to, ve výchozím stavu služba nastavuje nízkou kvalitu videa – vyšší povolíte v nastavení. Google Meet si můžete prohlédnout v naší galerii, viz výše.

Zdroj: oznámení e-mailem | blog The Keyword

Anketa

Využijete Google Meet, nebo už jste se seznámili s některým z konkurenčních produktů natolik, že nehledáte alternativu?

Původní článek ze dne 30. dubna 2020

Po nedávném přejmenování Hangouts Meet na Google Meet se služba otevírá spotřebitelskému trhu. Dosud platilo, že platforma pro videokonference byla orientována na podniky, zatímco domácnostem Google ponechal původní Hangouts a mladší komunikátor Duo.

Videokonferenční nástroj bude pro všechny zdarma, konkrétní datum dostupnosti však Google neuvedl. Lidé bez placeného G Suite ho budou moct využívat někdy od začátku května. Google uvádí, že by služba neměla postrádat funkce, na které jsou organizace zvyklé. Patří k nim plánování videohovorů nebo sdílení obrazovky.

Nedávno Google Meet zlepšil kvalitu obrazu za špatných světelných podmínek. Využil tzv. umělou inteligenci.

Otazník visí nad tím, kolik lidí se bude moct bezplatné videokonference zúčastnit. Organizacím Google kapacitu přiděluje podle toho, kolik si zaplatí, přičemž se pohybujeme v rozmezí 100 až 250 lidí. Je pravděpodobné, že bezplatná varianta maximálně dorovná nejnižší placený tarif, teoreticky ale může nabídnout kapacitu nižší. Bezpečně naopak víme, že bezplatné schůzky budou omezené na maximálně 60 minut. Limit bude Google vynucovat až od 30. září.

[video width="800" height="482" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/04/google-meet-zdarma.mp4" loop="true"][/video]

Distribuce služby začne postupně v příštím týdnu. Pokud chcete o dostupnosti Meet ve své zemi vědět hned, jak to bude možné, můžete Googlu nechat svůj e-mail, na který se vám pak ozve. Zpřístupnění služby Meet by mohlo být hřebíkem do rakve Hangouts Classic. Službu v těchto časech každý den použijí zhruba tři miliony prvouživatelů a prvouživatelek.

MMF24

Od minulého týdne platí, že se přes Meet každý den setká přes 100 milionů lidí. Meet není šifrovaný end-to-end a nelze jej použít bez účtu Google. Pro použití vám ale stačí jen prohlížeč.

Zdroj: blog The Keyword | Google Meet Help

Byl pro vás článek přínosný?