Hlavní navigace

Google prý vyvíjí brýle s displeji místo sklíček

21. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Server 9to5Google tvrdí, že by společnost Google mohla mít mnohem větší ambice ohledně výpočetní techniky v běžných předmětech, než bylo dříve zmiňováno. Hovoří se hlavně o vývoji speciálních brýlí.

Brýle by měly vypadat úplně stejně jako ty dnešní, pouze s tím rozdílem, že mají displeje místo sklíček. Gadget by neměl mít integrovaný klasický systém Android, ale přímo komunikovat s různými službami Google. I tak ale asi bude nutná přítomnost klasického smartphonu pro případ, že by poblíž nebyl k dispozici Wi-Fi hotspot (i microSIM by se do nožiček brýlí špatně umísťovala ;-)).

Brýle by mohly krásně zapadnout do budoucí augmented reality. Vždyť Google už dlouho vyvíjí aplikaci Google Googgles, která dokáže rozpoznávat vyfocené objekty. Brýle s tímto programem, přístupem na internet, GPS a miniaturní kamerkou by tak mohly být opravdu velmi zajímavou (a zatím i velmi drahou) hračkou.

Dle serveru jsou brýle v laboratoři Google X již v posledním stádiu prototyp. I tak ale není známo, kdy budou představeny veřejnosti, natož kdy se dostanou na prodejní pulty. James Bond se nám tedy zatím může smát. Zřejmě ale ne na dlouho.

Zdroj: 9To5Google (via The Verge)

Byl pro vás článek přínosný?