Hlavní navigace

HBO Go zdražilo o čtvrtinu. Nově stojí 159 Kč na měsíc

21. 10. 2019

Sdílet

Populární online videotéka je od tohoto týdne dražší. HBO Go potichu zvýšilo cenu měsíčního předplatného ze 129 na 159 Kč. Provozovatel přitom současné uživatele na úpravu tarifu nijak neupozornil. Zatím jim doběhne stávající předplatné, od příštího zúčtovacího období už ale stejně jako noví uživatelé budou platit o zhruba čtvrtinu víc.

Je to přitom teprve 13 měsíců, co HBO Go zlevnilo ze 199 na 129 Kč. Tehdy jsme měli za to, že HBO reaguje na rostoucí Netflix.

Ještě v září si HBO Go účtovalo 129 Kč (foto: Petr Urban) Ještě v září si HBO Go účtovalo 129 Kč (foto: Petr Urban)

Základní tarif Netflixu stojí 199 Kč na měsíc. Předplatné Amazon Prime Video je za 6 eur (154 Kč). Apple TV+ startuje v listopadu za 129 Kč. Pokud jde o české videotéky, Voyo.cz je za 159 Kč, Obbod za 99 Kč a Banaxi taktéž za 99 Kč. HBO Go ale většinu z nich hravě trumfe co do množství obsahu. Služba aktuálně nabízí přes 800 filmů a 6200 seriálových epizod.

Aktualizováno (12:15) – Podle archivu Google Cache z 19. října ke změně ceny opravdu muselo dojít během víkendu či dnes. Při porovnání současné a dřívější stránky vyplynulo také to, že se zkrátila délka zkušební doby z jednoho měsíce na sedm dní.

HBO Go také zkracuje zkušební dobu z měsíce na týden HBO Go také zkracuje zkušební dobu z měsíce na týden

Aktualizováno (12:30) – Zdražuje se také na Slovensku. Web Živé.sk si všiml, že cena stoupla ze 4,99 na 5,99 eura.

KL24

Aktualizováno (15:40) – HBO Go už současným uživatelům rozesílá e-maily, že ke zdražení dojde od 21. listopadu. „Důvodem zvýšení ceny je neustále rostoucí zájem zákazníků po novém a exkluzivním obsahu. Rozhodli jsme se výrazně navýšit nabídku originální produkce z USA (Černobyl, Watchmen, Jeho temné esence) i řadu seriálů původem z Evropy (pokračování snímku Wataha, Umre a nové špionážní drama Bez vědomí z české produkce, které má premiéru již 17. listopadu). Díky této změně dokážeme odběratelům nabídnout ještě pestřejší nabídku seriálů, filmů i dokumentů,“ uvádí HBO.

Informační e-mail o zdražení HBO Go Informační e-mail o zdražení HBO Go

Díky za tip Markovi P.

Byl pro vás článek přínosný?