Hlavní navigace

Kuki mění majitele. Stoprocentním vlastníkem se stává Smart Comp, poskytovatel Netboxu

22. 3. 2021

Sdílet

Zdroj: Smart Comp

Internetová televize Kuki mění majitele. Doposud šlo o společný podnik brněnské společnosti Smart Comp a pražské Planet A, které spolu Kuki v roce 2014 založily. Nyní se dohodly na změně a stoprocentním vlastníkem Kuki se stává Smart Comp. Detaily transakce nebyly zveřejněny. Planet A se tímto krokem stává z majitele polovičního podílu největším obchodním partnerem Kuki

Smart Comp mimojiné provozuje poskytovatele internetu pod značkou Netbox (pouze ve vlastní optické síti) a Planet A funguje i jako operátor pod značkou AIM. Firmu Planet A ale v roce 2019 odkoupil T-Mobile, který se tak vlastně nakrátko stal polovičním vlastníkem Kuki. Značce ponechal autonomii jakožto dceřinné společnosti.

„Díky nové dohodě může netbox do Kuki vložit veškeré své sny, nápady a zpětnou vazbu od zákazníků, a tím vzniká jedinečný produkt, na který zákaznicí nedají dopustit. Odkup podílu nám navíc umožní efektivně investovat do dalšího rozvoje platformy, můžeme expandovat na další trhy a budeme mít volnější ruce při plánování strategie a marketingových aktivit pro zákazníky. Do nového roku tak Kuki vstupuje ještě s pevnějšími základy a ještě větším optimismem,“ komentuje Marek Bukal, předseda představenstva společnosti Smart Comp.

Tip: T-Mobile koupil AIM

MMF24

Pro zákazníky se tímto krokem nic nemění. Kuki není závislá na síti poskytovatele. Internetovou televizi Kuki využívá podle údajů společnosti Smart Comp přes 50 000 zákazníků. Od ostatních služeb se odlišuje především možností podrobnějšího výběru televizních stanic, a také tím, že má v nabídce mj. vůbec největší a nejdražší tarif se 146 stanicemi.

zdroj: TZ Smart Comp

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.