Hlavní navigace

Levný mini notebook od Lenova

4. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Informace o přípravách levného mini notebooku pod značkou Lenovo jsou známé již delší dobu. Nyní přichází důkaz - video zobrazuje Lenovo IdeaPad S. Podle videa se dá odhadovat, že displej bude mít úhlopříčku 10" a tím pádem i docela použitelnou klávesnici.

Odkaz na verzi ve vyšší kvalitě

Aktualizováno:

Lenovo IdeaPad S10 bude mít obvyklou konfiguraci s procesorem Intel Atom a čipovou sadou Intel 945GSE, klasickým pevným diskem a 1 GB operační paměti. Varianta se 160 GB diskem a 1 GB by měla v USA stát 449 dolarů (6 800 Kč) což by mohlo znamenat cenu pod 9 tisíc v případě dostupnosti na našem trhu. Levnější varianta bude mít pouze 512 MB paměti a 80 GB disk - cena bude o 10% nižší. Na některých trzích bude zřejmě dostupná i 8,9" verze a také Linuxová konfigurace - oboje zaměřeno na co nejnižší cenu.

Použitý 10" displej má rozlišení 1 024 × 600 bodů s LED podsvícením - tedy stejné jako MSI Wind U100. Klávesnice by měla mít 85 procent velikosti běžného notebooku. Design trochu vybočuje - je spíše hranatý a neskrývá svojí tloušťkou pod oblinami.

Jen těžko říct, zdali bude skutečně dostupný i v ČR. Notebooky IdeaPad zatím na našem trhu nejsou a uvést novou řadu zrovna mini notebookem není obvyklé.

MMF24

Zdroj:  asuseeehacks.blogspot.com, laptopmag.com

Byl pro vás článek přínosný?