Hlavní navigace

LG oficiálně ukončuje výrobu smartphonů. Za posledních šest let na nich Korejci prodělali 4,5 miliardy dolarů

5. 4. 2021

Sdílet

Zdroj: LG / Cnews
Spekulace se potvrdily, LG dnes oznámilo konec svých smartphonů. Korejský výrobce pro ně nenašel kupce, což ostatně platí nejen pro celou divizi, ale i pro jednotlivé mobily. Prodeje smartphonů LG byly velmi nízké a ztrátové. Akcie LG Electronics po oznámení mírně vzrostly, později během dne zase klesly na předchozí úroveň.

LG ve zprávě napsalo, že rozhodnutí umožní společnosti zaměřit se na jiná rostoucí odvětví, jako komponenty pro elektrická vozidla, chytrou domácnost, robotiku či umělou inteligenci. Posledním smartphonem LG je model W41 Pro, který byl představen minulý měsíc.

Již vydané modely zůstanou v prodeji a LG pro ně bude i nadále zajišťovat podporu. Jak dlouho ale bude záležet na konkrétním trhu. Telefon s vysouvacím displejem se ale na trh už nedostane (alespoň ne pod značkou LG).

LG W41 LG W41, poslední telefon slavné značky

O konci smartphonů LG se mluvilo dlouho. Společnost očividně hledala různá řešení včetně prodeje jiné firmě. Podobně jako to třeba Sony udělalo s notebooky Vaio. LG ale dlouho tvrdilo, že doufá v ziskový rok 2021. V roce 2013 měli přitom podle některých statistik větší prodeje než Huawei.

zdroj: LG

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.