Hlavní navigace

Magazínem ExtraHardware otřásá skandál. Policie zatkla zkorumpovaného redaktora

1. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Policisté dnes v ranních hodinách zadrželi redaktora ExtraHardware Lukáše Fialu, který je podezřelý z přijímání úplatku. Při razii v jeho bytě na pražském Hloubětíně zajistili muži zákona přívěsky na klíče s logem AMD, procesory a grafické karty v hodnotě stovek korun českých. „Domovní prohlídku jsme provedli na základě anonymního udání,“ sdělil Extra Publishingu tiskový mluvčí Policie ČR Radek Hulan.

MMF24

Existuje prý riziko, že na svobodě by redaktor mohl ovlivňovat čtenáře, proto vyšetřovatelé podali návrh na vzetí do vazby. Nadřízení Lukáše Fialy jsou kauzou šokováni. „Já jsem vždycky věděl, že Lukáš je tak trochu fanATIk, ale vůbec jsem netušil, že se děje něco takového,“ řekl novinářům šéfredaktor ExtraHardware Mirek Jahoda.

Sám Mirek Jahoda musel v roce 2011 na policejní služebně v Brně-Ivančicích podat vysvětlení k podezření ze spáchání trestných činů úplatkářství, manipulace trhu a narušování volné soutěže a vlastizrady. Trestní oznámení na něj podal čtenář vystupující mimo jiné pod přezdívkami Ian a TommyXY. Policie tehdy nezjistila naplnění skutkové podstaty těchto činů, a tak šéfredaktor vyvázl bez obvinění.

Byl pro vás článek přínosný?