Hlavní navigace

Mango má nakonec označení Windows Phone 7.5

29. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konec sporů, Mary-Jo Foleyová má potvrzeno číslování Manga, bude to Windows Phone 7.5. Spolu s dalšími informacemi to potvrdil Cliff Simpkins, Windows Phone Senior Product Manager. A aby to nebylo až tak jednoduché, podle jádra se Mango označuje jako Windows Phone OS 7.1.

Platí tam totiž podobný vztah jako u desktopových systémů. Windows 7 jsou také ve skutečnosti Windows OS 6.1. Jenže Windows Phone 7 jsou podle příslušnosti k rodině pojmenovávány jako Windows Embedded CE 6.0. Microsoft má v těch značeních zkrátka velký guláš.

Název systému
Označení podle jádra
Označení podle rodiny
Windows Mobile 6.5 Windows CE 5.2
Windows Phone 7 Windows Phone OS 7 Windows Embedded CE 6.0
Windows Phone 7.5 Windows Phone OS 7.1 Windows Embedded Compact 7
Windows Vista Windows OS 6.0
Windows 7 Windows OS 6.1

Ale to už je teď jedno. WP7.5 aka Mango je hotovo, výrobcům se už dostalo sestavení 7720 označené jako RTM. Možná už v září přijdou první telefony. Prvním potvrzeným je Fujitsu Toshiba IS12T. Mimochodem: vývojáři včera dostali nový build 7712, tedy už sakra blízko RTM.

MMF24

Na závěr ještě jedna spekulace. Microsoft stále tvrdí, že telefony přijdou na podzim. Ten na naší polokouli, jak jistě víte, začíná 23. září. Někdy v té době by měl přijít i iOS 5 a iPhone 5. Proč mám pocit, že Mango přijde ještě v létě? Kdo vyloží karty jako první, získá si větší přízeň médií. Nedávno takhle Microsoft propásl vydání Office 365, kterou překvapivě zastínila sociální síť Google+. Pokud Microsoft bude i tentokrát až druhý, už to bude opravdu smutné. Proto si myslím, že Mango přijde už možná na začátku září. Podzimní keynote Applu totiž také začínají hned v úvodu měsíce, loni hned prvního.

Zdroj: ZDnet

Byl pro vás článek přínosný?