Hlavní navigace

Mercedes S-class bude mít Android se službami Huawei

25. 2. 2021

Sdílet

Zdroj: Mercedes Benz

Android v automobilech není nic zvláštního, propojení infotainmentu s telefonem prostřednictvím Android Auto má dnes kde kdo. Android ale také vyvíjí plnohodnotný OS pro automobily. Třeba Ford nedávno oznámil, že jej nasadí do většiny nových modelů.

Android ale pro návaznost s aplikacemi potřebuje služby Googlu, stejně jako u smartphonů. Své o tom ví Huawei, který byl nucen vyvinout vlastní Huawei Mobile Services (HMS). A u automobilů to bude podobné. Navíc v Číně Google nefunguje. HMS přinese stejně jako Google i cloudové služby.

Huawei tak vyvíjí své Mobile Services i pro automobily (HMS for Car) a generální ředitel Yu Chengdong nedávno oznámil, že nový S-class od Mercedesu bude používat právě mobilní služby Huaweie. Huawei jedná i s dalšími výrobci automobilů, již loni se objevily zprávy, že HMS bude mít nové čistě elektrické Volvo XC40 a dohodnut je s BYD Han (což je čínská značka elektromobilů).

CS24

Dá se však očekávat, že HMS se objeví pouze v modelech určených pro čínský trh, když Mercedes nemá problém dodávat kdekoliv jinde automobil se službami Googlu.

zdroj: Gizchina

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.