Hlavní navigace

Stanice Chodov a Háje už mají mobilní signál. Jenže chybí Opatov

16. 10. 2020

Sdílet

Zdroj: Petr Havlíček / DPP

Vodafone dnes oznámil, že spolu s O2, T-Mobilem a Cetinem pokryl mobilním signálem další úsek pražského metra. Tentokrát se signál dostal do stanic Chodov a Háje na lince C. Jako vždy to tedy znamená, že pokryty jsou jednak tunely kolem těchto stanic, jednak prostory v samotných stanicích. Podle červeného operátora se někdy ve zbytku roku dostane na prostory Opatova. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) tvrdí, že do konce listopadu. Je to každopádně nemilé s ohledem na to, že Opatov leží právě mezi dvěma výše zmíněnými stanicemi. Z toho vyplývá, že signál nově chytíte na konečné, ale vypadne vám znovu hned v první nejbližší stanici (a pak zase naskočí). Z uvedeného rovněž vyplývá, pokrývání nepokračuje podle plánu, jedná se však o mírný skluz. V poslední třetině srpna DPP oznámil pokrytí dalších úseků a načrtl plán prací na zbytek roku. Podle něj se v září mělo dostat na Chodov, Opatov a Háje. Pokryty tak zatím byly jen dvě ze tří jmenovaných stanic metra a až během října. https://twitter.com/Vodafone_CZ/status/1316999054669250560

Pokrývání v nejbližších měsících

Na lince C je už přitom byl dříve pokryt úsek od Nádraží Holešovice po Roztyly, za nimiž hned následuje Chodov. DPP rovněž upřesnil harmonogram pokrývání, jež je samozřejmě ovlivněno i pandemickou situací:

MMF24

  • V listopadu budou pokryty Národní třída (B) a Náměstí Republiky (B). Na trase tím vznikne souvislý úsek ze Smíchovského nádraží po Českomoravskou, jež byla pokryta začátkem srpna.
  • V prosinci mobilní signál dorazí na stanic Náměstí Míru (A), Nové Butovice (B) a Hůrka (B).
  • Začátkem roku 2021 bude mobilní signál rozšířen na Floru (A), Radlickou (B) a Jinonice (B).

Tento plán se již shoduje s harmonogramem odhaleným koncem srpna. Tehdy jsme ale nevěděli, které dvě stanice v Praze 3 nebo 5 budou pokryty. DPP tehdy uvedl, že bude záležet na zahájení prací modernizace Jiřího z Poděbrad. Nakonec signálem budou pokryty Nové Butovice a Hůrka. Nadále platí, že po skončení tohoto roku zbude k pokrytí ještě 22 stanic metra. Bude však platit, že širší centrum Prahy už mobilní signál uživatelům a uživatelkám nabídne.

Zdroje: Vodafone ČR na Twitteru | tisková zpráva DPP

Byl pro vás článek přínosný?