Hlavní navigace

Microsoft firmám: Přejděte na Windows Vista…

12. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sám šéf Microsoftu, Steve Ballmer, doporučil firmám přejít z Windows XP na Windows Vista ještě než vyjde Windows 7, a to i v případě, že původně plánovaly tento systém kompletně přeskočit. Slovo převzal Gavriella Schuster ze střediska správy produktů Windows a zdůraznil několik výhod, které takový upgrade přinese.

Celkově by benefit z upgradu na Windows Vista měl převýšit budoucí náklady za sedmimílový skok z Windows XP. Při čekání na finální Windows 7 může klidně poskytovatel software ukončit podporu stařičkých Windows XP, což pro většinu společností nemusí být zrovna příjemné. Kdybychom navíc získali tu čest (pro některé možná hanbu), přečíst si zdrojové kódy všech tří systémů, tak by soutěž „najdi milión rozdílů“ vyhrál při porovnávání Windows XP a Vista asi každý, na rozdíl od Visty a Windows 7.

Právě jejich podobnost umožní mnohem hladší a bezproblémovější přechod. Navíc nový nablýskaný počítač s Vistou údajně vyjde levněji, než se trápit s předěláváním starých XP mašin do sedmého rozměru. Jako třešničku na dortu přijdou antiVista podniky o připravovaný Service Pack 2, vylepšující stabilitu a bezpečnost.

Argumenty zřejmě zapůsobily na necelou třetinu firem, jež nyní nasazují Windows Vista v Severní Americe a Evropě. Druhá třetina si raději chvíli počká a Vistu nasadí někdy v roce 2009, či 2010. Zbytek buď ještě neví, a pokud ví, tak akorát to, že Vistu i navzdory možným nevýhodám přeskočí.

WT100

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?