Hlavní navigace

Microsoft kuchtí sociální aplikaci na sdílení polohy s přáteli

23. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už jsme psali o tom, že Microsoft ukončí provoz služby Rooms, kterou představil s Windows Phone 8. Dosud jsme netušili, jestli náhodou nechystá nějakého duchovního nástupce. Díky uniklému videu víme, že sociální zážitek bude povýšen na další úroveň. Pokud materiál není podvržený, pak v Redmondu kuchtí sociální aplikaci People Sense.

Jednoduše vám zprostředkuje mapu přátel, takže budete vědět, kde se kdo v danou chvíli nachází. Pokud uvidíte, že byste se třeba mohli s kamarádem sejít na kávě, jednoduše mu zavoláte nebo napíšete. Vy budete mít kontrolu nad tím, kdo vaši polohu spatří.

 

Protože video ukazuje aplikaci v celé kráse, nemá cenu zdlouhavě popisovat, na co se můžete podívat na vlastní oči. Spíše si dovolím připomenout, že podobné sdílecí služby dříve vznikly, ale neprosadily se. Své o tom ví také Google. Sdílení polohy je věc ožehavá a ne každý je smířený s tím, že ho ostatní mohou sledovat.

Otázka soukromí může projekt ukončit podobně jako další před ním. Co myslíte, najde se dost lidí, kteří službu udrží v chodu? Aplikace prozatím není hotová a záznam pochází ze sestavení ze 17. února. Ani není převlečená do nového designu Windows 10, jedná se o staré dobré Metro. Funkce mohou přibývat a není jasné, jestli se vrátí např. sdílení kalendářů a poznámek z Rooms.

CS24

Zdroj: Microsoft Place via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?