Hlavní navigace

Microsoft posílí. Kupuje dvě nová herní studia, bude už jich mít 13

12. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Šeptanda se potvrdila

, Microsoft skutečně kupuje herní studio Obsidian. A k němu přidá ještě inXile vedené herní ikonou Brianem Fargem. Firma to oznámila během víkendové akce X018 spolu s dalšími novinkami. Microsoft studia ještě nevlastní, akvizice jsou ale domluvené a je jen otázkou času, kdy je převezme. V Redmondu posílí o dva schopné týmy tvořící jedny z nejlepších RPG her. A teoreticky si může pojistit jejich exkluzivitu pro Xbox a Windows 10, byť to Microsoft nikde výslovně netvrdil.

Obsidian stojí za Star Wars: Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, Dungeon Siege III, South Park: The Stick of Truth nebo sérií Pillars of Eternity. inXile Entertainment vyvíjí nové díly The Bard's Tale, na svědomí má sérii Wasteland (právě dokončuje trojku) nebo Torment: Tides of Numenera. S oběma společnostmi už Microsoft bude mít 13 vlastních herních studií, jen letos koupil šest nových a jedno založil (The Initiative). Snad s nimi naloží lépe než s Lioneheadem.

Microsoft na X018 oznámil nová DLC pro State of Decay 2, Sea of Thieves, ukázal multiplayer z chystaného Crackdownu 3. Forza Horizon dostane v prosinci rozšíření Fortune Island, které je prý nejrozsáhlejším DLC v celé sérii.

KL24

Známe také názvy 15 her, které budou na Xboxu One podporovat myš a klávesnici. Jde o Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder and X-Morph Defense, Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface a Wargroove.

Herní studia Microsoftu

Studio Hry
343 Industries série Halo
The Coalition část série Gears of Wars
Turn 10 Studios série Forza Motorsport
Rare Kinect Sports, Sea of Thieves
Microsoft Studios Global Publishing Solitaire Collection, Hledání min, především vydává a sponzoruje hry jiných studií
Mojang Minecraft
The Initiative -
Undead Labs série State of Decay
Playground Labs série Forza Horizon
Ninja Theory Hellblade: Senua's Sacrifice
Compulsion Games We Happy Few
inXile Entertainment The Bard's Tale, Torment: Tides of Numenera, Wasteland 2
Obsidian série Pillars of Eternity, Star Wars: KOTOR 2, Fallout: New Vegas

Byl pro vás článek přínosný?