Hlavní navigace

Microsoft odhalil ceny. Windows 10 budou stát stejně jako Osmičky

2. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft nejen že řekl, kdy uvolní Desítky jako upgrade pro stávající uživatele, ale také kápl božskou s cenami. Revoluce se nekoná, ceny budou nastaveny stejně jako v případě Windows 8.1. To tedy znamená, že edice Home bude k dispozici za 119 dolarů, zatímco dražší Pro spotřebitele vyjde na 199 dolarů. Vedle toho bude opět existovat Pro Pack, jenž povýší edici Home na Pro. K mání bude za odhadovanou cenu 99 dolarů.

Jiné je to, že se Microsoft překonal ve zvláštní nabídce. Patrně si pamatujete, že s vydáním Windows 8 nabídl uživatelům v prvním roce prodejů možnost přejít za výhodnou cenu. Přitom jste rovnou dostali vybavenější edici Pro. Na Windows 10 budete naproti tomu moct přejít v první roce dokonce zcela bezplatně. Dostanete avšak edici Windows ekvivalentní té, kterou máte v počítači.

 

Ten, kdo není oprávněn zdarma upgradovat na Windows 10, bude tedy mí k dispozici novou licenci za dobře známou částku. Měl by existovat i výhodný legalizační kit, jeho cenu ani datum dostupnosti neznáme. Nevíme ani, jestli bude Microsoft znovu nabízet výrobcům počítačů levnou, případně až zdarma dostupnou edici Windows s Bingem. Víme pouze to, že standardní ceny pro výrobce OEM se patrně zvýší.

MMF24

Prozradil to obchod Newegg.com, jenž o víkendu zveřejnil ceny. Edice Home stojí 109,99 dolaru, Pro pak 149,99 dolaru. Nejedná se o nijak drastické zdražení (zhruba 10 dolarů), ale je parné, že Microsoft si chce aspoň částečně kompenzovat propady v příjmech za Windows, která rozdá bezplatně, nebo za sníženou cenu. Pro výrobce OEM budou Desítky podle Neweggu dostupné na konci srpna.

Zdroj: Neowin | ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?