Hlavní navigace

Microsoft z hledání chyb udělal hru. Windows Insideři mu tak lépe pomohou vyladit W10

28. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tento týden vyšlo další insiderské sestavení Windows 10 (Mobile). Build s číslem 14332 přináší několik optimalizací pro integrovaný Bash, Cortana již umí prohledávat Office 365 (poštu, kontakty, kalendář, dokumenty a další soubory) a čerstvé sestavení je také energeticky úspornější, pokud váš počítač podporuje režim Connected Standby.

Microsoft spustil Bug Bash, chce pomoci s hledáním chyb ve Windows 10
Microsoft spustil Bug Bash, chce pomoci s hledáním chyb ve Windows 10

Jinak ale především opravuje chyby. A co víc, Microsoft chce, abyste chyby aktivně hledali. Spustil soutěž Bug Bash trvající až do neděle, jejímž cílem je provést několik úkolů (questů), které mají ověřit funkčnost systému. Úkoly jsou viditelně v aplikaci Feedback Hub. Až splníte jednotlivé kroky, můžete úkol odsouhlasit jako splněný. Pokud nastal problém, Microsoft vás vyzve, abyste napsali zpětnou vazbu.

 

Soutěž nemá žádná závazná pravidla a nejspíš ani ceny. Microsoft nijak nekontroluje, jestli jste se přesně drželi postupu. Pomocí questů ale radí Insiderům, na co se mají zaměřit. Kde firma dělala nějaké úpravy nebo přidávala nové funkce, které je třeba otestovat.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?