Hlavní navigace

Mobilní Windows 10 by mohla nastoupit v září, prozrazuje uniklý materiál

10. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už víme, že na konci července budou Windows 10 vypuštěna pro stávající uživatele Windows na osobních počítačích a tabletech. Ti budou moct využít nabídku bezplatného upgradu v prvním roce přítomnosti Desítek na trhu. Podobně budete moct povýšit telefon s Windows Phone 8.1, mobilní edice nicméně tak brzo nedorazí. I z vlastních zkušeností víme, že je podstatně nedodělanější. Vývoj ostatně začal později.

Podle dřívějších spekulací měla mobilní edice dorazit na podzim a teď to potvrdil uniklý dokument určený pro partnery Microsoftu. Zveřejnil ho Neowin. Popis vypuštění mobilní edice říká, že k tomu dojde spíše až ke konci dalšího čtvrtletí. Další čtvrtletí končí měsícem září, takže máme pravděpodobného kandidáta na vítězství. Vágní popis se vztahuje na obě mobilní edice Windows 10.

 

Podle Neowinu to člověk z Microsoftu komentoval tak, že se může poštěstit a systém bude hotový začátkem září, případně ale také až v průběhu října. Uvidíme tedy, jak se vývojářům bude dařit naplnit stanovený cíl.

Velkého překvapení a něčeho vyloženě nového jsme se nedočkali. Spíše jsme si jistější v tom, jak Microsoft plánuje vydávat další edice svého nového operačního systému. Přirozeně to znamená, že většina majitelů smarphonů s Windows Phone tak brzo systém nedostane, v tomto období bude teprve zahájena distribuce mezi partnery. Operátoři proces dokáží zdržet o celé měsíce.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?