Hlavní navigace

Nové sestavení Windows 10 opět bez nových funkcí. Ty prý přijdou až za několik buildů

14. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po necelém měsíci vpustil Microsoft do aktualizačního kanálu Fast Ring nové sestavení Windows 10. Insider Preview Build 11099 stejně jako předchozí 11082 nemá žádné nové funkce, pouze opravuje chyby a provádí interní změny v jádře OneCore. To je ta klíčová komponenta obsažená v desítkách pro mobily, tablety, počítače i Xbox.

Windows 10 Insider Preview Build 11099
Windows 10 Insider Preview Build 11099

Sestavení s číslem 11xxx zahájily fázi Redstone, tedy přípravu na další větší aktualizaci (něco jako Windows 10.2). Ta přinese lepší provázání různých platforem, údajně například volání z mobilu skrz počítač apod. Proto Microsoft nejdříve ladí společné jádro.

Gabe Aul, šéf Windows Insider, prozradil, že se vývojářský tým blíží finální podobě OneCoru, ale vydají ještě pár sestavení, která budou pouze stabilizační, bez nových funkcí. Alespoň na opravách se pracuje. Minulý build přinesl nepříjemný problém, kdy se v Průzkumníku při kopírování nebo přesouvání dat nezobrazoval systémový dialog s ukazatelem postupu. Teď už zase vše funguje, jak má.

 

Přibyly dvě nové (známé) chyby. Nemusí fungovat přihlašování s Citrix XenDesktopu. A programy závislé na Flashi mohou po startu padat. Týká se to prý například Skypu, QQ nebo WeChatu, ale Edge nebo IE jsou prý v pořádku.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?