Hlavní navigace

October 2018 Update už je ve službě Windows Update k dispozici všem

18. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Distribuce Windows 10 verze 1809 byla obnovena až zhruba v polovině listopadu. Jak si někteří všimli, aktualizace přesto zatím nebyla nabídnuta každému zařízení, kde jste manuálně vyhledali aktualizace ve službě Windows Update. Důvodem je samozřejmě to, že distribuce byla zpočátku omezená, Microsoft už zřejmě nechtěl riskovat další vážné problémy.

Navíc v tuto chvíli ještě řeší zvýšený počet nahlášených chyb. (Mimochodem, i v posledním vydání se Centrum akcí většinou nejdříve ukáže na levé straně obrazovky, teprve pak se vysune tam, kde má, tj. napravo.) Dne 17. prosince však Microsoft umělé zábrany zvedl, jak si všiml Mehedi Hassan, a verze 1809 by měla být automaticky nabídnuta všem, kdo ručně vyhledají aktualizace ve službě Windows Update.

MMF24

Neznamená to ovšem, že skončila řízená distribuce. Pokud se vyhnete ruční kontrole aktualizací, budete stále čekat týdny až měsíce na to, až vám bude nová verze Desítek automaticky nainstalována. Microsoft zatím neoznámil, že by aktualizaci vyslal plošně ke všem zařízením s Desítkami.

Letos při vydání verze 1803 Microsoft zavedl praktiku, kdy je nový systém nabídnut každému, kdo manuálně vyhledá aktualizace, ještě než je spuštěna masová distribuce skrze Windows Update. Jedná se o změnu konceptu, která nepotěšila každého. Člověka, který jen chtěl mít jistotu, že používal záplatovaný systém, změna chování aktualizačního systému spolehlivě překvapila. V rámci druhého pokusu o vydání verze 1809 však firma od praktiky upustila.

Byl pro vás článek přínosný?