Hlavní navigace

Jak ochránit křehké skleněné mobily? Skleněným pouzdrem, říká PanzerGlass

14. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Doba plastová je za námi, éra hliníku také. U výrobců mobilů teď letí skleněná těla. Na obrázcích vypadají hezky, umožňují vzniku nových barevných kombinací, a ještě dobře propustí nejen rádiové signály, ale také bezdrátové nabíjení. A výrobci mohou nakopnout nový byznys s ochrannými obaly pro lidi, kteří se o křehké tělo budou bát.

Krycí skla jsou sice odolná (viz Gorilla Glass 6), ale bojovat umí hlavně proti škrábancům. Nárazuvzdorná nejsou. Proto nás překvapilo, že dánská společnost PanzerGlass představila pouzdro ClearCase, které je rovněž ze skla.

PanzerGlass vyrábí ochranná temperovaná skla o tloušťce 0,4 mm, která tvoří dodatečnou ochranu displejů (nově i s krytkou foťáku). ClearCase má 0,7 mm a chrání záda telefonu. Na to bude plynule navazovat ještě plastový (TPU) kryt rámečku. ClearCase má prý bránit i nárazům a pádům. Slibuje kvalitní oleofobní vrstvu bránící ulpívání otisků. Časem se nebude nijak zabarvovat. A hlavně díky tenkosti a průhlednosti „nezkazí“ vzhled samotného zařízení.

KL24

To ale zatím nemůžeme posoudit. PanzerGlass ClearCase se začne prodávat až v únoru, a to za 899 Kč. Pouzdra budou nejdříve dostupná pro iPhony 7 a novější, mobily dalších výrobců budou přibývat postupně.

PS: S ClearCasem dosud nejenže nemáme žádné zkušenosti, ale dokonce chybí i produktové fotografie nebo videa. Web dánského výrobce o novince zatím také mlčí. Informace tak jako první na světě (možná nechtěně) přineslo české zastoupení firmy.

Byl pro vás článek přínosný?