Hlavní navigace

Používáte Windows 10 Mobile (10549) a vidíte sestavení 10572? Víme, co s tím

22. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme vás informovali o dostupnosti nového sestavení Windows 10 Mobile pro členy programu Windows Insider. Sestavení 10572 kvůli chybě nemůže být nainstalováno přímo z předchozího sestavení Desítek, musíte se nejdříve vrátit k Windows Phone 8.1. Teprve z nich pak provedete upgrade. Navzdory tomu se některým uživatelům Windows 10 Mobile Insider Preview tato verze systému ukázala.

Ovšem, že ale nejde nainstalovat. Microsoft na tento problém doporučuje aplikovat následující postup:

  1. Restartujte své zařízení.
  2. Otevřete aplikaci Windows Insider.
  3. Znovu zvolte patřičný aktualizační kanál. V tomto případě by mělo jít o Fast ring.
  4. Pokud budete vyzváni, ještě jednou restartujte své zařízení.

Snad se nebude stávat, že uvidíme sestavení, na které přejít nelze. Nebo spíše sestavení, na které nesmíme přejít. Není to tak dávno, co se stalo, že vinou Microsoftu viděli testovací sestavení mobilních Desítek uživatelé smartphonu HTC 8X. Ten není podporovaný – z dobrého důvodu. Kdo tedy zkusil systém upgradovat, skončil s nefunkčním telefonem. Nemusí to znamenat, že vám nezbude, než ho zahodit do koše, ale rozhodně zažijete pár nepříjemných momentů.

 

KL24

V dnešním případě Microsoft tvrdí, že aktualizaci nepublikoval, tudíž se sestavení některým uživatelům zobrazuje pouze omylem a na vině je patrně chyba v technice. Vzhledem k výše napsanému doufejme, že takových trablům docházet nebude, protože by to pro některé uživatele mohlo znamenat vážný problém.

Zdroj: Microsoft Community via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?