Hlavní navigace

Přehled: Jaké smartphony vyšly v květnu?

3. 6. 2024

Sdílet

Zdroj: HMD
Měsíc tabletů: Xiaomi má nový Redmi Pad Pro, Apple iPady a Huawei model s PapperMate displejem. Kromě toho jsou tu nové modely smartphonů od Sony, Google k nám poprvé dovezl Pixel a Xiaomi (pardon, Poco) má rovnou dvě novinky.

Pravidelný měsíční přehled mobilních novinek ze světa smartphonů a jejich výrobců.

Jaká mobilní novinka se vám v květnu líbila nejvíce?

Xiaomi

Xiaomi přivezlo tento měsíc do Česka smartphony Poco F6 a F6 Pro. Levnější model jsme již podrobili recenzi. Nový tablet Redmi Pad Pro pak láká na 120Hz displej.

Oficiální představení tabletu Redmi Pad Pro. Xiaomi láká na příznivou cenu a 120Hz displej Přečtěte si také:

Oficiální představení tabletu Redmi Pad Pro. Xiaomi láká na příznivou cenu a 120Hz displej

Apple

Apple začátkem měsíce představil nové iPady Air a Pro ve dvou velikostech displeje. Model Air je přitom ve dvou úhlopříčkách poprvé. Pohání je nový procesor Apple M4 a místo jednoho displeje mají dva – říkají tomu Tandem.

Nové iPady Air a Pro: V hlavní roli nový procesor M4, dvojitý OLED displej a zbrusu nové příslušenství Přečtěte si také:

Nové iPady Air a Pro: V hlavní roli nový procesor M4, dvojitý OLED displej a zbrusu nové příslušenství

Google

Google v květnu (ve stejný den, jako byla konference Applu k novým iPadům) spustil oficiální český Google Store a rovnou přivezl nejnovější model Pixel 8a. Ten je parametrově docela podobný půl roku starému Pixelu 8, ovšem za nižší cenu.

Je to tady! Google dnes spustil oficiální český Google Store a přivezl nové Pixely Přečtěte si také:

Je to tady! Google dnes spustil oficiální český Google Store a přivezl nové Pixely

Huawei

Huawei představil 9. května v Dubaji druhou generaci tabletu MatePad 11.5"S s matným PapperMate displejem (za 10 999 Kč) a hodinky Watch Fit 3 a Watch 4 Pro Space Edition. Náramek Fit 3 (za 3999 Kč) je designově hodně podobný hodinkám Apple Watch, ovšem lépe funguje s Androidem.

Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3

Autor: Huawei

Honor

Honor představil novou řadu smartphonů Honor 200. Všechny tři varianty mají 6,7" OLED displej a pohání je Snapdragon 8s u modelu Pro až po MediaTek 6080 u modelu Lite. Do Česka zatím Honor přivezl jen model 200 Lite, ale časem se k nám podívají i Honor 200 a 200 Pro. Za cenu 7990 Kč se u nás bude prodávat v černé a zelené barvě. Modrá (na fotografii) u nás nebude. Během předprodeje dostanete 66W nabíječku, která se jinak prodává samostatně. Kde jsou ty časy, kdy nabíječky byly vždy v balení… Recenzi Honoru 200 Lite přineseme na Cnews již brzy.

Honor 200 Lite

Honor 200 Lite

Autor: Honor

Nokia

Nokia vydala remake legendární 3210. Po 25 letech si tak můžete koupit tlačítkový telefon, jehož design připomíná dodnes pátý nejprodávanější telefon na světě. Jen má barevný displej a stojí pod dva tisíce. Vedle toho pak trochu zapadly nové modely hloupých telefonů Nokia 225 a Nokia 235.

MMF24

Legendární Nokia 3210 je zpět. Barevný had, LTE, USB-C a cena pod 2 tisíce Přečtěte si také:

Legendární Nokia 3210 je zpět. Barevný had, LTE, USB-C a cena pod 2 tisíce

Sony

Sony představilo šestou generaci (VI) svých Xperií, konkrétně vlajkový model 1 a levnější „desítku“. Prostřední Xperia 5 VI přijde na podzim. Zajímavostí je, že Xperia 1 již není vysoký úzký telefon a z poměru stran 21 : 9 přešel na běžnějších 19,5 : 9. Cenově se toho Japonci nebojí, za novou Xperii si řeknou 35 tisíc Kč.

Sony skončilo s úzkou nudlí. Xperia 1 a Xperia 10 šesté generace jsou tady Přečtěte si také:

Sony skončilo s úzkou nudlí. Xperia 1 a Xperia 10 šesté generace jsou tady

Motorola

Pro zahraniční trhy představila Motorola nový Moto X50 Ultra, což je identický model k našemu Edge 50 Ultra. To jen tak pro úvod, zajímavější zprávou je zákaz německého soudu prodávat smartphony Motorola.

ikonka

Zajímá vás toto téma? Chcete se o něm dozvědět víc?

Objednejte si upozornění na nově vydané články do vašeho mailu. Žádný článek vám tak neuteče.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.