Hlavní navigace

Šeptanda: Galaxy S10 prý nabídne až šest foťáků a 5G

26. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejská společnost se připravuje na uvedení Galaxy S10. Do premiéry zbývají jen tři měsíce, takže se množí čím dál více informací o tom, jak chystaný telefon od Samsungu bude vypadat. Oficiálně již víme, že ponese nový čipset Exynos 9820 (tedy alespoň evropská verze, v USA mívají Galaxy S Snapdragony). Má o 20 % výkonnější CPU, o 40 % rychlejší GPU, nabízí neuronový koprocesor, lepší paměťový řadič, obrazový procesor si poradí s vyšším rozlišením a LTE modem s vyšším rychlostmi. Neoficiálně pak prosákly informace, že to bude vůbec první telefon od Samsungu s výřezem v displeji (konkrétně dírou pro foťák) a čtečkou otisků integrovanou přímo v obrazovce. Na zádech pak budou tři foťáky, oproti S9 (tedy S9+) přibyde ultraširokoúhlý.

CS24

Nové informace o Galaxy S10

Zdroje blízké listu The Wall Street Journal mluví o dalších podrobnostech. Již v únoru prý Samsung odhalí rovnou tři verze, které se budou lišit velikostí displeje od 5,8 do 6,4 palce. Později na jaře dorazí ještě čtvrtá verze, jež bude mít navíc 5G modem, na zádech čtyři foťáky (možná ve složení jako na Galaxy A9) a vepředu dva.

Některé z variant Galaxy S10 budou údajně stejně jako Huawei Mate 20 Pro (recenze) podporovat reverzní bezdrátové nabíjení. K zádům by tedy měly jít přiložit hodinky, sluchátka nebo třeba další mobil s podporou Qi a nechat je nabíjet šťávou z S10. To by snad potvrdilo, že Samsung nebude troškařit na akumulátoru a konečně nabídne pořádnou kapacitu a dlouhou výdrž.

Byl pro vás článek přínosný?