Hlavní navigace

Samsung pozítří představí zařízení s ohebným displejem. Své logo již ohnul

5. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung ukáže nové Galaxy S10 a S10 Plus někdy začátkem roku. Možná na CESu, možná na samostatné akci, ale do té doby se bude muset hodně snažit, neboť právě Huawei nastavil svým Mate 20 Pro laťku hodně vysoko. Už pozítří 7. listopadu ale v San Franciscu proběhne Samsung Development Conference, na které má být první představení přístroje s ohebným displejem.

Jestli půjde rovnou o smartphone řady S, nebo o jiné zařízení není vůbec jisté. Nabízí se konstrukce menšího laptopu, ale i staré dobré véčko. Samsung si na sociálních sítích změnil oficiální logo, a to už něco znamená.

samsung fold Takto Samsung láká na konferenci. Bude to ohebný displej?

Samsung také v chystaném Galaxy S10 zřejmě vynechá čtečku duhovky, s touto zprávou přišlo již několik nezávislých zdrojů. Galaxy Note9 se tak stane posledním smartphonem, který ještě čtečku duhovky (Iris) má. Proč by to ale Samsung dělal, když dosavadní trend směřuje právě k odemykání pouhým pohledem?

CS24

TipPodívejte se na první skládací mobil světa

Jedním z možných vysvětlení je touha zvětšit displej co nejvíce k hornímu kraji, kde ale pořád zůstane přední kamera. Samsung se navíc brání výřezům v displeji. Pravděpodobnější je tak pouhá záměna za pokročilejší trojrozměrné skenování obličeje, které doplní čtečka otisků prstů pod displejem. Ne však optický senzor (jako u značek Oppo či Vivo), ale ultrasonický od Qualcommu (jako používá Huawei).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.