Hlavní navigace

Sdílení polohy na mapě láká další aplikace. Kde všude se můžete nechat sledovat?

18. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před pár dny přišel se sdílením polohy na mapě Telegram a teď se přidává další konkurent. WhatsApp (vlastněný Facebookem) totiž spouští prakticky stejnou funkci. V probíhajícím chatu zvolíte sdílení polohy a dostanete na výběr nastavení časovače – to kdybyste na zapnuté sdílení zapomněli a někdo vás tak mohl sledovat už napořád.

KL24

Ani Telegram nebyl první, Facebook zprovoznil živé sdílení lokace už dříve v Messengeru a trochu méně propracované sdílení je i v mapách Google, který službu spustil v březnu (o něco dříve než Facebook). Právě z Messengeru si tuto funkci půjčuje WhatsApp, nicméně alespoň pro Android ještě aktualizovaná verze aplikace není.

Sdílení polohy v Messengeru Sdílení polohy v Messengeru

Kromě Google Map, Messengeru a WhatsAppu od Facebook a Telegramu můžete na sdílení polohy využít i specializované aplikace, třeba Glympse nebo Family GPS tracker. V komunikátorech dává sledování zřejmě největší smysl a je tedy otázkou času, než s tím přijde Viber a další. Ale třeba u Hangouts bych na implementaci nesázel.

whatsapp_location_sharing Chystané sdílení polohy ve WhatsAppu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.