Hlavní navigace

Telegram: nová verze komunikátoru přináší živé sdílení pozice na mapě

12. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

V nové verzi 4.4 komunikační aplikace Telegram přibylo rozšíření funkce pro sdílení polohy. Kromě jednorázového zaslání své lokace můžete teď vybrat sdílení své pozice na mapě po dobu 15 minut až 8 hodin. A protistrana skutečně uvidíte, jak se váš avatar po mapě posunuje.

Celou dobu jste samozřejmě upozorňováni, že s někým sdílíte tak osobní informaci a kdykoliv to můžete zastavit. Jde nicméně o užitečnou funkci, kterou sice umí i Google Mapy, ty ale sdílejí lokaci dlouhodobě a aktualizují ji jen převážně při spuštěné aplikaci. Ve výsledku po mapě spíše skáčete s velkým zpožděním. Telegram na to jde chytřeji.

screenshot_20171012-221554 screenshot_20171012-221547

Kromě toho Telegram přidal do aplikace i nějaké další jazyky (francouzštinu, indonéštinu, malajštinu, ukrajinštinu a ruštinu), čeština ale stále chybí. Ruština je naopak překvapením, neboť sám autor pochází z Ruska. Na webu https://translations.telegram.org nicméně můžete začít participovat na překladech alespoň pro jiné jazyky.

KL24

Tip: Telegram se dočkal finální verze. Jak vznikl nejbezpečnější chat od tvůrce VKontakte?

Telegram v minulosti přinesl několik velmi dobrých funkcí typu hovorů, krátké videozprávy v kulatém okně, nebo možnost zprávy po odeslání smazat i pro příjemce (přišlo ve verzi 4.2). Je nicméně stále málo rozšířený, za což může zřejmě fakt, že nepatří Facebooku (jako WhatsApp a Messenger), Microsoftu ani Googlu. To je ale zároveň i jeho velká výhoda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.