Hlavní navigace

Sonos na cesty i domů: reproduktor Roam umí automaticky přepínat mezi multiroomem a Bluetooth

11. 3. 2021

Sdílet

Zdroj: Sonos

Společnost Sonos představila Roam, přenosný chytrý reproduktor. Sonos se tak z domácností dostává postupně i ven – loni to byl přenosný reproduktor Move, ale Roam je menší a stojí zhruba polovinu. Roam je podobný běžným bluetoothovým repráčkům a ven si jej tedy vezmete snadněji, než velký Move. Ten byl určený spíše k tomu, abyste si jej z obýváku donesli na zahradu. Samozřejmě i Roam můžete provozovat doma v rámci multiroomu přes Wi-Fi. Pokud byste měli dva, mohou hrát prostorově, což umí na například i Sony. Chytré funkce spočívají například v tom, že po příchodu domů se přehrávaná hudba může automaticky přepnout do nejbližšího domácího reproduktoru (funkce Sound Swap) a naopak. Přes jedno tlačítko bezešvě z Bluetooth na Wi-Fi.

„Není to jen náš nejchytřejší a nejuniverzálnější reproduktor, ale je také ze všech cenově nejdostupnější.“ říká Patrick Spence, generální ředitel společnosti Sonos.

Roam splňuje standard IP67, a je tak odolný proti dešti. Neměli byste jej tedy potápět, ale menší přeháňka mu neublíží. Výdrž Sonos udává 10 hodin. Repráček nabíjíte přes konektor USB-C, umí ale i bezdrátové nabíjení. Sonos prodává samostatně vlastní magnetickou nabíječku, ale měla by fungovat jakákoliv standardu Qi. Hlasové asistenty Alexu a Google umí i předchozí produkty Sonosu. Wi-Fi je standardu 802.11ac a Bluetooth verze 5.0. Roam podporuje i Apple AirPlay 2.

MMF24

Reproduktor samotný váží 430 gramů a má v sobě dva měniče: středový a tweeter (výškový). Narozdíl od předchozích reproduktorů značky má Roam fyzická tlačítka. Zrovna Sonos sice umí dotyková senzorická tlačítka vyrobit perfektně, ale na ven se přeci jen více hodí tlačítka, která jdou opravdu zmáčknout. Sonos Roam bude v prodeji od 20. dubna za doporučenou cenu 4890 Kč / 179 euro v pro Sonos typický barvách černá a bílá.

zdroj: TZ Sonos

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.