Hlavní navigace

Sonos provedl velký softwarový update: S2 podporuje repráčky z Ikey i Dolby Atmos

10. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Cnews
Sonos představil velký softwarový update a svou aplikaci pro multiroom povýšil na verzi Sonos S2. Ke stažení je od včerejška. Nejde ale jen o mobilní aplikaci, Sonos zkrátka po nějakých deseti letech už musel udělat čáru za nejstaršími produkty, které nemohly dostačovat pro nové funkce.

Hlavní novinkou je samozřejmě podpora Dolby Atmos (ta se týká nejnovějšího soundbaru) a zvuku ve vyšším rozlišení pro nedávno představené novinky. Sonos S2 (softwarová verze 12.0) ale přináší nové funkce pro většinu reproduktorů Sonosu. Prozatím hlavně lehce pozměněný design, ale vylepšené má být i zabezpečení.

Ty nejnovější reproduktory (představené od května 2020 dále) již Sonos S2 vyžadují a ty nejstarší (Play:5 Gen1, Zone Players, CR200, Bridge, Connect Gen1 a Connect:Amp Gen1) na ní naopak nepojedou. Reproduktory Symfonisk vzniklé ze spolupráce se švédským výrobcem nábytku fungovat budou.

Výrobce připravil šikovnou tabulku, podle které se zorientujete. Pokud si pořídíte nový soundbar Arc, velký reproduktor Five (aka třetí generace Play:5) či třetí generaci subwooferu Sub, potřebujete i novou aplikaci.

Sonos S2 kompatibilita Sonos S2 kompatibilita (zdroj: Sonos)

Nejstarší produkty lze nadále používat, ale již odděleně od novějších reproduktorů Sonos. Případně lze využít Trade Up programu Sonosu, ve kterém jako stávající zákazníci dostanete 30% slevu na nové. Starý reproduktor přitom už nemusíte ani vracet.

Používáte systém multiroom?

Sonos S2 není aktualizací stávající aplikace. Je třeba stáhnout novou, přičemž ta stará se jmenuje „Sonos S1“ (nedávno kvůli snazší orientaci přejmenovaná) a nová jen „Sonos“. Migrace ale proběhne velmi jednoduše a nakonec stačí jen starou aplikaci smazat.

MMF24

Pokud chcete zůstat na stávající verzi Sonos S1, můžete. Ze starších reproduktorů změnou aplikace lepší zvuk nevytáhnete a bezpečnostní opravy na ni prý stále vycházet budou. Nicméně není důvod nepřejít. Nové funkce nyní budou přibývat právě pro S2.

zdroj: Sonos

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.