Hlavní navigace

Hry z PS4 běží na iPhonu či iPadu. Sony zpřístupnilo Remote Play pro iOS

Sdílet


Sony včera vydalo novou aktualizaci PS4. Systém ve verzi 6.50 přináší jednu hlavní novinku – funkci vzdáleného hraní na iOS. Japonská společnost umožňuje streamovat obraz a zvuk z konzole do dalších zařízení v domácnosti. Doposud to fungovalo na PC s Windows nebo Macích, streamovat šlo také do PS Vita či vybraných telefonů řady Xperia. Po letech firma konečně uvolnila opratě a pouští Remote Play na další platformu.

Uživatelé kromě aktualizace PS4 musí stáhnout ještě aplikaci PS4 Remote Play (App Store). Řešení má několik omezení. Streamování běží jen přes Wi-Fi, nikoliv mobilní síť. Větším problémem ale bude to, že iPhony nebo iPady nespolupracují s DualShocky 4. Na displeji zařízení se objeví virtuální tlačítka, ale ovládání jakékoliv komplexnější hry je s nimi nepohodlné.

TIP: Sony končí s handheldy. Přestalo vyrábět PlayStation Vita a nástupce nemá

K iZařízením půjdou připojit jiné gamepady vhodné přímo pro mobilní platformu Applu, ale tam už nemáte jistotu, že budou fungovat všechna tlačítka. Ovladačům třetích stran bude typicky chybět touchpad (ne že by byl ve hrách tolik využívaný). Po ruce bohužel žádný kompatibilní gamepad nemám, takže funkčnost neověřím.

Remote Play se hodí v případech, kdy u televize s připojeným PS4 někdo zrovna sedí a dívá se na něco jiného. Hru si pak můžete pustit kdekoliv, kam dosáhne Wi-Fi. Třeba na zahradě, záchodě nebo v posteli. Jen mějte na paměti, že spojení je hodně citlivé, samotnému mi v průběhu testování signál vypadl, protože Wi-Fi nebyla dostatečně dobrá. Ne ani tak signálem, jako spíš propustností. Máte-li k jedné síti připojeno více mobilů, tabletů a počítačů, zaděláváte si na problém. Samotnou konzoli je proto vhodné připojit kabelem.

TIP: Co přinese PlayStation 5?

CS24

Teď už se nabízí jen otázka: dočkáme se funkce Remote Play i na Androidu? Technicky tomu nic nebrání, Xperie to bez problémů umožňují a k Androidu lze připojit DualShock, takže se to obejde bez dalších investic.

Byl pro vás článek přínosný?