Hlavní navigace

Objev v útrobách Windows 10. Telefonování na počítači se možná dočkáme

6. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aplikace Váš telefon poprvé smysluplně propojuje Windows se smartphonem. Jak jsme si ale řekli, první verze je ve svých možnostech značně omezená, stále se tak z velké části upíráme k příslibům zářné budoucnosti. Začátkem října si firma přisadila, když řekla, že nám časem umožní ovládat z počítače celý smartphone. Docílí toho zrcadlením obrazovky.

KL24

Po pár týdnech se italský web Aggiornamenti Lumia dobral další aspoň potenciálně dobré zprávy. V testovacím sestavení Windows 10 našel aplikaci s názvem Windows.CallingShellApp, jež obsahuje souboru popisků, které jednoznačně popisují různé situace týkající se telefonování. Hodlá tedy Microsoft nabídnout také telefonování z počítače? Aspoň papírově to nemožné není.

Oficiálně nic nevíme, Microsoft se případně rozhovoří. Je v tuto chvíli předčasné odhadovat, jestli se takové funkce dočkáme už na jaře nebo jaká budou její specifika. Dá se snad jen říct, že by to byla funkce, kterou by mnozí opravdu ocenili. (A její cílová skupina je zřejmě dost široká.)

Obsah zatím neaktivní aplikace objevené ve Windows 10 (foto: Aggiornamenti Lumia) Obsah zatím neaktivní aplikace objevené ve Windows 10 (foto: Aggiornamenti Lumia)

Byl pro vás článek přínosný?