Hlavní navigace

Velký zásah proti pirátům filmy postihl i největší česko-slovenský seriálový web

1. 11. 2019

Sdílet

Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) včera oznámila velké vítězství. Globální protipirátská skupina sdružující filmová a televizní studia se postarala o vypnutí nelegálních streamovacích služeb Openload a Streamango. První z nich dle ACE provozovala v Německu, Francii a Rumunsku přes 1000 serverů, které svým obsahem zásobovaly tři čtvrtiny z 50 největších pirátských stránek a generovaly více provozu než HBO Go nebo Hulu.

V létě už přitom ACE nechala odstavit obdobné služby Vader Streams, Dragon Box a TickBox, minulý týden skončilo RapidVideo. A jak si všiml magazín Torrent Freak, tento týden přestaly fungovat i servery VeryStream a StreamCherry. Jestli ale jejich konec souvisí se zásahem ACE, zatím nevíme.

TIP: Netflix ví, že si lidé mezi sebou sdílejí účty, ale zatím s tím nic dělat nebude

Odstavení nelegálních streamovacích serverů mělo přímý vliv i na weby, které na jejich obsah odkazovaly nebo využívaly jejich vložené (embed) přehrávače. To přímo potvrzují i provozovatelé česko-slovenských stránek topserialy.to, které včera zavřely krám a po návštěvě je vidět jen hláška o ukončení provozu, protože se znefunkčnily odkazy na videa z výše uvedených streamovacích serverů.

Podle monitoru Alexa.com jsou topserialy.to 25. nejnavštěvovanějším webem v Česku a 28. na Slovensku. Úspěšnější je mezi „pirátskými doupaty“ jen Ulož.to, kterému v tuzemsku patří 21. místo.

CS24

Boj s piráty ale stále nekončí. Vygooglením „seriály zdarma“ se uživatelé dostanou k dalším desítkám nadále funkčních webů. V provozu evidentně zůstává i dostatek hostingových služeb, které mají nelegální videa na svých serverech.

Zdroj: ACE, Torrent Freak via Seznam Zprávy

Byl pro vás článek přínosný?