Hlavní navigace

Trump je zpátky na Twitteru, Elon Musk mu dnes obnovil účet

20. 11. 2022

Sdílet

Zdroj: Shealah Craighead / White House
Twitter dnes obnovil účet bývalému prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi. Ten zatím žádnou novou zprávu nepřidal. Loni si totiž nechal založit vlastní sociální síť Truth.

Musk mluvil o vrácení přístupu Trumpovi již před koupí Twitteru. Sám se prezentuje jako velký zastánce svobody projevu. Včera o tom nechal hlasovat samotné uživatele sítě, o které ještě nedávno tvrdil, že je plná botů a trollů.

https://twitter.com/elonmusk/status/1593767953706921985

Donald Trump má od dnešního rána obnovený účet. Pro, či proti obnovení účtu hlasovalo 15 milionů uživatelů (anketu mělo vidět 134 milionů uživatelů) a pro se vyjádřilo těsných 51 %. Připomeňme si, že Trump o účet přišel mj. kvůli excesům, jež vyústily v útok davu jeho příznivců na Kapitol.

Nejsledovanější osobou na Twitteru zůstává Barrack Obama, následovaný Elonem Muskem a Justinem Bieberem. Jestli se Trump na Twitter sám vrátí, ale není jisté, právě kvůli síti Truth, kde má mít dohodu o exkluzivním publikování.

Zdroj: Elon Musk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.