Hlavní navigace

Trump opravdu spustil vlastní sociální platformu. A je to blog…

5. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Shealah Craighead / White House
Na konci března exprezident Spojených států Donald Trump prostřednitvím svého asistenta oznámil, že během zhruba dvou měsíců spustí vlastní sociální síť. Stalo se tak v reakci na jeho vyhození z Twitteru i Facebooku. A média od té doby spekulují, nakolik šlo o nepovedený vtip.

Trumpův asistent Jason Miller konkrétně řekl „tohle bude nejžhavější služba mezi sociálními sítěmi“ („This is something that I think will be the hottest ticket in social media“). Tak vtip to nakonec nebyl, nebo vlastně možná ano. Nová služba není Trumpbook, nemá žádný náznak sociálna a jde spíše o blog (i když ve zprávě od Fox News tohle slovo není a web nazývají jednosměrnou komunikační platformou).

Make Blog Great Again

Donald Trump právě spustil stránku, kam píše své myšlenky, aniž by mu je kdokoliv rozporoval. Najdete ji pod názvem From the Desk of Donald J. Trump na jeho webu. První příspěvky mají datum už z konce března, byly však doplněny zřejmě zpětně. Stránka jako taková ožila až dnes (psáno 4. května).

Donald Trump a jeho sociální síť Donald Trump a jeho sociální síť (obrázek: Cnews.cz)

Platforma zřejmě běží na systému od Campaign Nucleus, což je společnost založená bývalým manažerem Trumpovy volební kampaně Bradem Parscalem. Příspěvky mu můžete lajkovat (srdíčko již nelze odebrat), nebo sdílet na skutečných sociálních sítích. Blog je totiž sociální síť, kde jste sami. I když čtenáři se jistě najdou.

zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.