Hlavní navigace

Vývoj Windows 10 Mobile nejde podle představ. Microsoft stále nachází nové kritické chyby

11. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft slíbil, že testovací edice Windows 10 Insider Preview bude vydávat každý měsíc. Zatím se to víceméně daří plnit, ale vždy až na poslední chvíli. Gabe Aul, šéf programu Insider, na firemním blogu prozradil, že ještě tento týden (zřejmě dnes večer) vyjde nové sestavení Windows 10 Mobile, ale zároveň upřesnil, proč vývoj trvá tak dlouho.

Takhle probíhá vývoj a testování Windows 10 Mobile
Takhle probíhá vývoj a testování Windows 10 Mobile

Vývojáři nechtějí do světa vypustit build, který by měl zásadní nedostatky a se kterým by nefungovaly důležité funkce telefonu. Jenže nějaká taková chyba se vždy najde. Microsoft ji opraví, vydá nový build, ale při interním testování si všimne další nové chyby. Tak to chodí pořád dokola.

I když tedy veřejnost zapojená do Insider programu musí počítat s horší funkčností nebo stabilitou, nemůže si Microsoft dovolit vydat úplný zmetek. Špatná instalace se na mobilech navíc opravuje hůř než na počítači.

 

Veřejnost se může v testování zapojit do aktualizačních programů Fast (rychlý, v grafu označený jako WIP Fast), případně stabilnějšího Slow. Vývojáři (OSG, OS Group) ale při testování používají také dva kanály Fast a Slow. A vývoj postupuje směrem OSG Fast > OSG Slow > WIP Fast. V poslední době ale objevují stále tolik chyb, že se vývoj nemůže dostat z OSG Slow do WIP Fast.

Posledním vydaným sestavením Windows 10 Mobile je aktuálně to s číslem 10512 z 12. srpna.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?