Hlavní navigace

Windows 10 verze 2004 zřejmě vyjde až na konci května

4. 5. 2020

Sdílet

Shrnujeme postup Microsoftu k vydání Windows 10 May 2020 Updatu. Nová verze operačního systému vyjde zřejmě později, než se očekávalo.

Na to, že byl Windows 10 verze 2004 na úrovni funkcí dokončen v prosinci loňského roku, bylo testování v širších okruzích zahájeno pozdě. Do kanálu Release Preview zmíněné vydání sestoupilo až v půlce dubna, přičemž Redmondští uvedli, že sestavení 19041.207 považují za konečné. To znamená, že by ho byli ochotní zařadit do široké distribuce mimo testovací okruhy. Dne 22. dubna vyšla další revize, tentokrát jen pro Slow ring. Sestavení 19041.208 přineslo navíc jedinou opravu týkající se API NPLogonNotify. Toto sestavení bylo do kanálu Release Preview vpuštěno na konci dubna. Microsoft spolu s tím uvedl, že si původní plán rozmyslel a do finálního sestavení by měl zahnout ještě jednu opravu. Build 19041.208 už ale považuje za konečný. S datem uvedení se ale firma předem nesvěřila, což není nic neobvyklého. Verze 2004 byla marketingově označena jako May 2020 Update, tudíž bychom očekávali, že stihne vyjít během května. První tzv. na ráně je záplatovací úterý, které připadá na 12. květen.  To bylo datum, kdy měla široká distribuce začít také podle novinářky Tipněte si. Kdy Microsoft vydá Windows 10 verze 2004?

KL24

Na konci dubna ale obdržela hlášení, že bylo vydání odloženo. Zdroje novinářky tvrdí, že Microsoft pravděpodobně chce nejdříve záplatovat kritickou díru. Redmondští tak pozdrželi celý cyklus, na jehož konci dojde k vydání Windows 10 verze 2004. Novým stanoveným datem pro zahájení široké distribuce prý je 28. květen. Proč nestačilo díru záplatovat pomocí standardního servisního mechanismu, nevíme. Stejně tak ale platí, že ani důvodem pozdržení si nejsme stoprocentně jistí.

Zdroje: Windows Experience Blog | ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?