Hlavní navigace

Tip: Jak jednoduše stáhnout video z YouTube? Nová služba je zdarma a bez reklam

Sdílet

Chcete si z YouTubu stáhnout video, abyste jej mohli zhlédnout offline nebo byste jeho část chtěli využít ve vlastním videu? Oficiálně máte smůlu. Placený offline režim v Česku nefunguje a možnosti citací, ilustrací či parodují YouTube zakazuje v podmínkách služby. „Obsah nelze stahovat, kopírovat, reprodukovat, distribuovat, přenášet, vysílat, zobrazovat, prodávat, licencovat či jinak využívat pro jakékoliv jiné účely bez předchozího písemného souhlasu společnosti YouTube nebo případně jejích poskytovatelů licence. Společnost YouTube a její poskytovatelé licence si vyhrazují veškerá výslovně neudělená práva ke svému Obsahu,“ stojí v dokumentu. Pokud si tedy chcete stáhnout nějaké video, porušíte tím podmínky. Dělají to ale všichni a vznikají speciální webové služby nebo desktopové či mobilní aplikace, které to za vás s radostí učiní.

YouTubNow

Jedním z nejnovějších řešení je youtubnow.com. Funguje podobně jako ssyoutube.com nebo yout.com, zkrátka jde o stránku, kam vložíte odkaz na video, vyberete požadovanou kvalitu a stahujete. Funguje to dobře na počítači i mobilu. Na rozdíl od zmiňované konkurence zatím YouTubNow nemá žádná omezení nebo reklamu.

YouTubNow stáhne video z YouTube YouTubNow stáhne video z YouTube

Video stejně jako u zbylých dvou služeb můžete jednoduše stahovat i tak, že u přehrávaného videa na YouTubu změníte URL v prohlížeči. Část youtube.com/ přepíšete na youtubnow.com/. Stahovat můžete videa v různých rozlišeních (až 1080p) a formátech (H.264/MP4, VP8/WebM) či pouze zvukové stopy (Opus/WebM, AAC/M4A).

KL24

V nabídce je i export do MP3, ale ten neprobíhá přímo na webu, ale přes program Airy pro Windows a macOS. YouTube totiž fakticky v MP3 neukládá a vše se musí zpětně převádět. Airy je také nutný pro stažení 1080p videí.

YouTube totiž od jisté doby pozměnil službu tak, že všechny tři zmíněné stahovací služby omezují rozlišení na 720p. Pro 1080p a vyšší, případně videa s vyšší snímkovou frekvencí už budete potřebovat desktopový nástroj. O nich si řekneme zase někdy jindy.

Stahujete videa či muziku z youtube?

Byl pro vás článek přínosný?