Hlavní navigace

Z Windows 10 pro mobily bude úniku, nejspíše se dočkáme už v tomto týdnu

11. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Díky Gabriel Aulovi opět víme něco víc k připravované ukázce mobilní edice Windows 10, s níž se stále počítá na únor. Možná se dokonce dočkáme v tomto týdnu. Jedná se spekulaci založenou na náznacích v krátkých zprávách na Twitteru. Joe Belfiore ke konci ledna slíbil, že do dvou týdnů dorazí nové video odhalujícího funkce mobilních Windows 10.

Aul pak potvrdil, že se ho dočkáme v tomto týdnu. Nejen to, v další zprávě napsal, že ho možná firma vydá společně s ukázkovým sestavením. Naproti tomu se určitě nedočkáme souběžného uvolnění sestavení Windows 10 pro osobní počítače. Dále už víme, že k upgradu na Windows 10 nebudou majitelé Lumií potřebovat Denim.

Bude se jednat o nehotový operační systém, může tedy být značně nespolehlivý, viz níže. Ukázky se nicméně tolik nebojte, protože budeme mít všichni možnost obnovit starší systém ze zálohy. To se nevztahuje pouze na majitele Lumií, ale i na všechny ostatní značky.

 

Pánové z Windows Central se vytasili s vlastní nepotvrzenou infromací. Snaží se odhadnout, které mobily dostanou možnost vyzkoušet Windows 10 jako první. V Microsoftu údajně systém testují minimálně na přístrojích Lumia 1020 a 1520 a také na HTC One (M8). Nejspíš se pro začátek dočkáme podpory těchto, případně dalších dražších a výkonnějších zařízení.

Kromě toho Windows Central zveřejnil seznam nedodělků, které by měly trápit první ukázku mobilních Windows 10. Patří k nim slabá výdrž a zahřívání zařízení i při jednoduchých úkonech, k nimž patří hovory. I z toho nepřímo plyne, že výkon nebude zázračný. Minimálně animace údajně zatím nebudou plynulé.

CS24

Na HTC One nelze skrýt trojici hlavních softwarových tlačítek. A co hůř, lišta se nachází nad klávesnicí, kde bude pěkně překážet. Minimálně na tomto přístroji nefunguje ani tzv. glance screen. Některé chyby firma snad ještě opravit stihne, nepochybně jich ale mnoho zůstane. Uvidíme.

via Neowin | WinBeta | Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?