Hlavní navigace

Zboží.cz ukáže informace o Balíkovnách. Těch bude do konce roku 1500

30. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: Seznam.cz / koláž: Petr Urban / Cnews

Srovnávač cen zboží od Seznamu informuje o tom, kam si můžete nechat předmět zaslat. To, že ukazuje informace o dopravcích a výdejních místech, není novinka. Mezi výdejními místy se však na Zboží.cz nově budou ukazovat také Balíkovny od České pošty. Kromě ní a samozřejmě i standardních poboček Pošty poskytuje Zboží.cz informace o výdejnách DPD Pickup, Geis Point, GLS Parcelshop, PPL ParcelShop, Toptrans Depo, Uloženka a Zásilkovna. Do systému ale lze přidat informace o jiném výdejním místě, což zejména větší e-shopy činí. Tip: E-shopy si stěžují na Českou poštu Seznam zavedením podpory Balíkoven reaguje na oznámení České pošty z února letošního roku. Státní podnik se totiž rozhodl síť uvedených výdejen do Vánoc rozšířit na 1 500. Balíkovny najdeme nejen přímo na Poštách, ale také ve smluvních prodejnách. Na tomto principu existují také některé výše jmenované služby. Současně službu podporuje čím dál více e-shopů, uvádí Seznam.

Jak si necháváte balíky posílat vy?

Česká pošta o balících

„Balíky jsou klíčovou částí byznysu České pošty. To říkáme opakovaně. Tradiční listovní zásilky klesají průměrně o 10 % ročně, naopak balíky jsou rostoucí trh a Česká pošta aktivně pracuje na tom, aby si na tomto trhu udržela svou pozici. V současnosti doručujeme čtyři z 10 zásilek e‑commerce. Naším cílem je nárůst objemu přepravovaných balíků na 60 milionů v roce 2022. Máme robustní logistickou síť a investujeme do ní, aby byla připravena na budoucí růst trhu e‑commerce,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

CS24

„Klíčové vlastnosti Balíkovny jsou rychlost, dostupnost a kapacita. Doručení zásilky z e-shopu na Balíkovnu do druhého dne garantujeme minimálně v 95 % případů. Do konce letošního roku bude fungovat přes 1500 Balíkoven na poštách a tam, kde se pohybují naši zákazníci. Typově se jedná o nádraží a o obchodní centra. Nespornou výhodou Balíkoven pak je jejich kapacita, kdy před Vánoci v absolutní špičce nemusí pro zahlcenost omezovat svůj provoz, nebo ho dokonce přerušovat, jak jsme to viděli loni u konkurenčních provozoven,“ říká ředitelka Balíkovny Jana Sedláková.

Zdroje: Blog Seznam.cz | Seznam Nápověda | tisková zpráva České pošty

Byl pro vás článek přínosný?