Hlavní navigace

Galaxy Note10 už nemá jack, tak Samsung odstranil videa, kde se za to vysmíval Applu

9. 8. 2019

Sdílet

Před třemi lety přišel Apple s iPhonem 7, se kterým způsobil menší poprask. Odstranil totiž sluchátkový 3,5mm jack, takže jste museli použít redukci, nebo rovnou bezdrátová sluchátka. Mnoho lidí tím naštval, ale prodeje se nezmenšily. Situace využil Samsung, který si z Applu ve své reklamě začal dělat legraci.

Galaxy Note8 i Note9, stejně tak Galaxy S9, Samsung se jacku nevzdal. Možná i kvůli tomu, aby to mohl použít v reklamě než kvůli tomu, že by nechtěl. Ještě Galaxy S10 představený v květnu držel linii, ale před pár dny uvedl Note10. Nová vlajková loď už sluchátkový jack nemá. V balení dostanete sluchátka s konektorem USB-C a Samsung prodává i výborná bezdrátová sluchátka Galaxy Buds.

Jenže výsměch Applu tím pádem přestal být relevantní. Mohlo by se říct, že na odstranění jacku už nastala doba. Stejně to dělá Apple, že určitou technologii přijme až po určité době. Ale Samsung udělal asi to nejhorší co mohl. Videa smazal. A toho si samozřejmě lidé všimli.

Podle Business Insideru Samsung začal mazat všechny marketingové materiály, které cílily na Apple a jeho absenci jacku. A to včetně sociálních sítí. Spot s názvem Growing Up je aktuálně dostupný už jen na kanálu Samsung Malajsie.

Sluchátkový jack pravděpodobně ze smartphonů postupně zmizí a místo sluchátek s konektorem USB-C či Lightning je nahradí bezdrátová. Stačí, aby se technologie pro vyšší kvalitu zvuku dostaly i do levnějších modelů, což se časem stane. Ale tohle je zbytečné, Samsung mohl spíše udělat nové video, kde by třeba vyzdvihl svá bezdrátová sluchátka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.