Hlavní navigace

Nové hry na 10 let staré mašině? GeForce Now míří na PC, dočasně bude zdarma

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou to více než dva roky, co Nvidia představila službu GeForce Now. Na konzolích Shield bylo díky ní možné hrát velké hry určené pro počítače, přestože konzoly běžely na relativně pomalém mobilním hardwaru. Trik je v tom, že hry se vykreslují na vzdálených superpočítačích. Ty přijímají ovládací povely uživatele a směrem k němu pak vysílají obraz i zvuk.

Na CESu 2018 firma oznámila, že GeForce Now zamíří i na Windows PC a Macy. Na stránce Nvidie se můžete přihlásit k bezplatnému betatestu.

TIP: Vyzkoušeli jsme GeForce Now a Gamestream. Jak se hraje na Shield TV od Nvidie?

K hraní nepotřebujete grafiku od Nvidie, stačí skoro jakýkoliv počítač s Windows 7+ nebo OS X 10.10+. Nvidia službu otestovala i na Macích z roku 2008. U PC budete ale dle doporučení potřebovat alespoň Core i3, 4 GB RAM a grafiku na úrovni GeForce 600, Radeon HD 3000 nebo Intel HD 2000. Vyžadován je samozřejmě rychlý internet. Připojení by mělo mít rychlost alespoň 25 Mb/s, Nvidia ale doporučuje raději dvojnásobek. Ideálně byste také měli být připojení přes Ethernet místo Wi-Fi.

Hry se streamují v rozlišení 1080p, podporována je kromě snímkové frekvence 60 fps také 90 nebo 120 fps. V katalogu je momentálně několik desítek her včetně PUBG, Call of Duty: WWII, Skyrimu, The Witcher 3, Shadow of Mordor, Project Cars 2, Civilization VI apod.

Služba GeForce Now pro počítače byla představena už na CESu 2017, Nvidii tak její skutečné uvedení trvalo rok. Na Macích je v betatestu od podzimu, na Windows PC startuje až nyní. Firma zatím nepotvrdila, jestli po spuštění ostré verze zůstane zachována původně nastavená cenová politika, kdy se bude platit za hraní podle času (cca 60 Kč na hodinu). Více budeme vědět až v nadcházejících týdnech či měsících.

Byl pro vás článek přínosný?