Hlavní navigace

Google koupil firmu, která vyrábí chytré lžíce pro pacienty s Parkinsonem

12. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Laboratoř Google X, továrna na zdánlivě nesplnitelné sny, má nový přírůstek. Firma pohltila mladý startup Lift Labs, který vyvíjí lžíce, jež pomáhají nemocným lidem se stravováním. Obsahuje v sobě akumulátor a stabilizační systém, který potlačí symptomy Parkinsonovy nemoci nebo esenciálního třesu.

Dle klinickým testů prý lžíce omezí třes rukou až o 70 %. Firma během dvouletého vývoje implementovala více než sto různých algoritmů, jak se obě nepříjemné choroby mohou projevovat. Díky novému majiteli se Lift Labs nemusí starat o financování, ale zapojí síly jen do výzkumu a vývoje. Google X je totiž inkubátorem dobrých nápadů, jejichž cílem není zisk (v prvním plánu), ale posouvání hranic.

 

Z oddělení, na které dohlíží Sergej Brin, už vzešly chytré brýle Glass, auta s umělou inteligencí, balóny roznášející internet a drony roznášející zboží. Letos firma uvedla také kontaktní čočky, které budou monitorovat hladinu cukru v krvi diabetiků. Nejsou to ale jediné projekty, kterými se Google snaží zlepšit nebo prodloužit život. Loni založil firmu Calico, jež bojuje proti stárnutí a souvisejícím nemocem. Před nedávnem zase odhalil plán, že chce kompletně analyzovat lidský genom.

via +Google

Byl pro vás článek přínosný?