Hlavní navigace

Google Mapy pro mobily mají nový vzhled i ikonku

Sdílet

Mapová služba Googlu slaví 15. narozeniny, tvůrci toto výročí oslaví hned několika novinkami. V průběhu dneška začnou distribuovat aktualizované aplikace pro Android (Play Store) a iOS (App Store), které mají nový vzhled a také ikonku. Ikonka (viz titulní obrázek) již zahodila mapový podklad, zůstává jen špendlík vyvedený v tradičních googlovských barvách. Není to už příliš velké zjednodušení? Změny pak uživatele čekají i po prvním spuštění aplikace. Mizí hamburgerové menu a ve spodní navigační liště najdeme nově rovnou pět tlačítek/záložek: explore, commute, saved, contribute a updates. Aktualizace nám ještě nedorazila, takže jejich význam a napojené funkce můžeme soudit je podle zveřejněných screenshotů.

  • Explore přinese základní pohled na mapu. Je tam vyhledávač, doporučená místa, tlačítko navigace a také přepínač různých vrstev (základní mapa, letecká apod.)
  • Commute obsahuje dopravní informace pro cesty vlastním vozem i pomocí veřejné dopravy.
  • Saved zahrnuje všechny uložená místa, která máte rádi, chcete se tam podívat nebo jste je označili z jiných důvodů. V kartě je též odkaz na historii vaší polohy.
  • Contribute vám umožní do map přispívat. Můžete přidávat recenzi míst a podniků, doplňovat fotky, popisky a další informace.
  • Updates poradí, jaké kulturní, sportovní či jiné akce probíhají ve vašem okolí.

TIP: Umělec hacknul Google Mapy a vytvořil neexistující zácpu

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?