Hlavní navigace

Honor kromě MagicBooku Pro představil televizor, router, konvici na vodu…

19. 5. 2020

Sdílet

Honor se pouští do chytré domácnosti. Ukázal robotický vysavač, ventilátor, zvlhčovač vzduchu, stolní lampu…

Zatímco společnosti Huawei ve smartphonech jde po krku Xiaomi, jež se obchodní válce zatím vyhýbá, Honor zdá se zase leze do písečku Xiaomi. Pro globální trhy dnes představil několik produktů chytré domácnosti. Ale také výkonnější ultrabook MagicBook Pro. Řada těchto novinek se již prodává v domovské Číně, Honor se nyní s chytrou domácností pouští i na další trhy. Vedle ultrabooku, který vychází z modelu Huawei MateBook Pro, začne Honor prodávat nový tablet, router, chytrý televizor, Smart Speaker či robotický vysavač. Zkrátka chce pokrýt téměř celou domácnost.

Lepší ultrabook

Z počítačového světa je tu nový MagicBook Pro se 16,1" displejem, procesorem Intel Core i5 či Core i7-10510U desáté generace a grafikou GeForce MX350. Operační paměť bude mít 16 GB a SSD má být velké u obou konfigurací 512 GB. Jde tedy o výkonější model, než nedávno představený MagicBook 14.  Do prodeje se ale dostane až ke konci roku, kdy Honor zmiňuje pouze Rusko a dostupnost v Evropě, kde má být o něco později, neuvádí.

Honor MagicBook Pro Honor MagicBook Pro

5G tablet

Tablet ViewPad 6 bude mít čipset Kirin 985 s podporou sítí 5G a Wi-Fi 6+. Ale také Android 10 bez služeb Googlu. Pyšní se čtyřmi reproduktory a 10,6" displejem. Na zadní straně se vyjímá modul s fotoaparáty přesně jako na současných smartphonech Honoru.

Honor ViewPad 6 1 Honor ViewPad 6

Jejich kvalita bude ale proti mobilu nižší, kdo by taky fotil tabletem.  Interní paměť bude 64 nebo 128 GB, akumulátor má 7250 mAh a zatím také neznáme cenu. Na trh by se mohl podívat už v červnu.

Honor ViewPad 6 Honor ViewPad 6

Router

Honor Router 3 nabízí rychlost odpovídající Wi-Fi 6+ (tedy standardu 802.11ax). Teoreticky jde až o 3000 Mb/s při součtu obou pásem.

Televizor

Pod jménem Honor Vision X1 se dočkáme i prvního televizoru. Zajímavý je například vyjížděcí kamerou. Výrobce nám jej ukázal už na konci léta na berlínském veletrhu IFA. K V prodeji bude v úhlopříčkách 50, 55 a 65" s cenami od zhruba 12 tisíc korun za 55" variantu.

Dostupnost v Česku je zatím neznámá. Ve všech případech jde o LCD modely s rozlišením 4K a vlastním Smart TV (operačním systémem) Harmony OS. Obraz zpracovává čip Honghu 818 od Huaweie.

Dále Yoyo Smart Speaker (na čínském trhu od března 2019), robotický vysavač Smart Vacuum Cleaner, ventilátor, zvlhčovač vzduchu, stolní lampa, konvice na vodu či elektrický kartáček. Honor se tedy pouští do přímého souboje s Xiaomi a v brzké době očekáváme elektrickou koloběžku značky Honor.

Podívejte se na představovací video:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.