Hlavní navigace

Huawei vyrobil svou první TV. Čím láká Honor Vision?

13. 8. 2019

Sdílet

A je to oficiální. Na jaře se šuškalo, že se Huawei vrhne i na výrobu televizorů. Začátkem měsíce firma tuto informaci přiznala s tím, že více detailů oznámí později. Teď už víme vše podstatné. Novinka na trh vstoupí pod značkou Honor Vision. První představený televizor nese IPS panel s rozlišením 4K, frekvencí 60 Hz a úhlopříčkou 55 palců. Jde o Smart TV s novou platformou HarmonyOS, která by v budoucnu měla fungovat i na další elektronice včetně mobilů a počítačů.

Honor Vision nabízí jas až 400 nitů a pokrývá 87 % barevného prostoru NTSC. Obrazovka disponuje technologií lokálního stmívání pro zlepšení kontrastu, ale výrobce neuvádí počet zón. Samozřejmostí je podpora HDR, konkrétně formátů HDR10 a HLG.

Televizor přijde ve dvou variantách. Základní model bude obsahovat čtyři 10W reproduktory, verze Pro jich bude mít rovnou šest a na horní straně bude výsuvná Full HD kamerka pro videohovory (umí se i naklánět až o 10°). Vyšší model má ještě k tomu 32- místo 16GB úložiště. Zbytek výbavy je totožný.

Honor Vision nabízí Bluetooth 5, přes který dokáže bezdrátově posílat zvuk do dvou sluchátek současně. Výrobce také navrhl mobilní aplikaci, která bude sloužit pro dálkové ovládání, streaming obrazu a zvuku a poslouží též jako klávesnice. Párování mobilu nebo sluchátek s TV bude probíhat jednoduše pomocí přiložení NFC štítku. Z klasických výstupů na těle najdeme trojici HDMI 2.0 a po jednom USB 3.0 a S/PDIF. K síti se TV připojí přes Wi-Fi 802.11ac.

TIP: Honor 20 a 20 Pro: vlajková loď za cenu střední třídy (dvojrecenze)

Televizor běží na neznámém čipsetu Honghu 818 sestávajícího ze dvou procesorových jader Cortex-A73, dvou Cortex-A53 a čtyřjádrové grafiky Mali-G51. Žádné dělo, ale takhle z papíru těžko odhadneme, jak bude prostředí televize plynulé a odezvy rychlé. Zvlášť, když TV běží na zatím neotestovaném systému. Ten mimochodem obsahuje integrovaného hlasového asistenta nebo hub pro ovládání chytré domácnosti. Vše je ale zatím přizpůsobeno pouze pro čínský trh.

Honor Vision se v Číně prodává za 3800 juanů (15 000 Kč s DPH), Vision Pro pak za 4800 juanů (19 000 Kč s DPH). Dostupnost v Evropě zatím nebyla potvrzena, ale vzhledem k popularitě mobilů stejné značky by to Číňané mohli risknout i v této oblasti.

Zdroj: TZ Honor

Byl pro vás článek přínosný?