Hlavní navigace

Insideři dostali Windows 10 build 14279. Opravuje chyby, ale má i nové funkce

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve Fast Ringu programu Windows Insider se objevilo nové sestavení desktopových desítek. Verze 14279 pokračuje v přísunu novinek, které nakonec formou velké balíčku s označením Redstone dostanou všichni uživatelé. Ty aktuální si však v Česku příliš neužijeme.

Windows 10 Insider Preview Build 14279
Windows 10 Insider Preview Build 14279

Nové funkce

Cortana je dostupná ve více jazycích. Microsoft přidal podporu pro mexickou španělštinu, brazilskou portugalštinu a kanadskou francouzštinu. Hlasová asistentka navíc nově umí zapisovat upozornění, a to včetně dalších detailů jako místo, čas nebo propojení s lidmi v adresáři. Zlepšení textového editoru pro japonštinu si u nás také příliš neužijeme.

Microsoft nově nastavil, že pozadí na zamykací i přihlašovací obrazovce bude stejné. Aplikace Fotky v sobě integruje Sway, což je nový nástroj pro tvorbu interaktivních webových prezentací a galerií.

 

Opravy

  • Edge a Cortana už nebudou padat uživatelům s roamingovými profily.
  • Při kopírování nebo přesunu souborů/složek na plochu už není třeba plochu ručně aktualizovat.
  • Stahování některých ovladačů přes Windows Update již nezpůsobí modrou smrt.

Známé chyby

  • Na Surfacu Pro 3, Pro 4 a Surface Booku mohou najednou přestat fungovat všechny ovládací vstupy (klávesnice, touchpad, dotyková obrazovka). Řešením je podržet vypínač a zařízení restartovat.
  • Některým uživatelům nefunguje hibernace. Po probuzení se počítač zasekne nebo skončí modrou smrtí. Řešením je dočasně hibernaci vypnout.
  • Antiviry od Kaspersky kvůli chybě ovladačů nefungují. Na nápravě již firma pracuje.
  • Při aktivaci funkce Zobrazovat všechny ikony v oznamovací oblasti se lišta v oblasti hodin rozbije. Ikony jsou posunuty doleva a obklopuje je posuvník.
  • Padají některé aplikace jako QQ, Windows Live Mail nebo Expression Encoder 4.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?