Hlavní navigace

Číčo TV spouští internetovou televizi zadarmo. Služba Zdarma TV nabízí 31 stanic včetně zpětného zhlédnutí

17. 2. 2021

Sdílet

Zdroj: Číčo TV

Provozovatel internetové televize Číčo TV, kterým je MoTV s.r.o., spustil projekt Zdarma TV. Jde o mobilní aplikaci, která umožňuje sledování několika televizních stanic včetně funkcí typických pro internetovou televizi. A je překvapivě úplně zdarma, není třeba se ani registrovat. Aplikace je dostupná pro telefony s OS Android i iOS. V seznamu kanálů najdete stanice České televize, Barrandov, Óčko, slovenskou veřejnoprávní televizi, FightBox, Docubox, Seznam TV, Arena Sport či oba kanály rakouské ORF. Některé z nich jsou dostupné zdarma v terestrickém vysílání, jiné ale naladíte pouze přes placené nabídky. A možnost zpětného zhlédnutí zdarma nenabízí nikdo. Uváděný datový tok je až 3,5 Mb/s. Funkce navíc zahrnují zpětné zhlédnutí po dobu 24 hodin až týden i možnost nahrávky (tato funkce ale hlásí chybu: nedostatek místa). Vysílání je ale chráněno, na mobilu nelze pořídit ani screenshot. Není ale problém si obraz přepnout na velký televizor. Omezení jen na malou mobilní obrazovku smartphonu lze snadno obejít, neboť aplikace umí castovat.

Na úvodní stránce aplikace je umístěná reklama a při spuštění staršího pořadu z EPG se také občas objeví reklama ve formě videa. Televizních stanic na Zdarma.TV není mnoho, ale nabídka je i tak zajímavá. Možná má sloužit i pro získání nových zákazníků pro placené Číčo TV, nicméně odkaz na ni v aplikaci nikde není. Prostě si stáhnete Zdarma TV a koukáte. Další podrobnosti zjišťujeme.

Aktualizováno: Na náš dotaz ohledně dalšího fungování nám bylo řečeno, že nejde o marketingovou akci a služba má být v provozu i nadále.

Pro srovnání, Číčo TV nabízí aktuálně 37 stanic za cenu 112 Kč měsíčně, což je výrazně levnější nabídka, než když v roce 2019 služba přišla na trh. Televize běží na vlastní platformě, kterou provozovatel nabízí i jiným službám.

zdroj: TZ Číčo TV

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.