Hlavní navigace

Majitelé Vista Ultimate se zlobí: kde jsou bonusy?

2. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představte si to: koupíte si nejvyšší edici Windows Vista Ultimate za docela tučný příplatek s vidinou bonusových aplikací a dalších materiálů, jež Microsoft v počátku slíbil. Nakonec vás ale odbude několika spořiči obrazovky, animovanými tapetami a primitivními aplikacemi.

Ačkoli by toto ještě řada uživatelů nějak překousla, poslední krok redmondské společnosti je velmi rozhořčil. Zatímco majitelé nižších edicí Windows Vista mohou již teď předobjednávat upgrade na Windows 7 Home Premium a Professional za zhruba poloviční cenu, zájemcům o Windows 7 Ultimate nezbude než zaplatit plnou cenu, ačkoliv vlastní elitní edici Windows Vista.

Chtějí-li ušetřit, musí se spokojit s downgradem na některou z nižších edicí, bohužel bez žádné dodatečné slevy. Aby toho nebylo málo, nelze při instalaci použít volbu upgrade. Nutnost provést zálohování všech dat, zformátování disku, čistou instalaci, obnovení dat a opětovnou instalaci a nastavení všech programů jistě není to, co si pod pojmem Vista Ultimate Extras většina představovala.

Zákazníci proto Microsoft prosí alespoň o dodatečnou slevu při downgradu, případně možnost předobjednání upgrade na Windows 7 Ultimate za poloviční sumu. Někteří jdou ještě dál a žádají dokonce o darování systému Windows 7 zcela zdarma. Chce-li si Microsoft napravit reputaci, musí s odpovědí pospíšit; předobjednávková akce končí 11. července.

Zdroj: CNet

Byl pro vás článek přínosný?